Onderhandelingen opstarten met acht partijen die JA zeggen
Groen

Onderhandelingen opstarten met acht partijen die JA zeggen

‘Het is voor het eerst in meer dan een jaar tijd dat acht partijen dezelfde nota als onderhandelingsbasis aanvaarden. Dit moment mogen we niet missen. De acht partijen die ‘ja’ hebben gezegd, mogen zich niet laten gijzelen door de N-VA,’ aldus Groen! voorzitter Wouter Van Besien.

donderdag 7 juli 2011 18:16
Spread the love

Groen! zegt ja op de vraag van Di Rupo. Op basis van zijn nota wil de partij samen verder onderhandelen met de wil tot slagen. De grootste zorg van de groenen gaat uit naar het sociale aspect: “Wij willen mee onderhandelen om krachtigere maatregelen te nemen voor mensen met lage lonen of uitkeringen en om een meer onderbouwd plan uit te werken voor meer duurzame jobs,’ aldus nog Van Besien.

Dat de N-VA de nota van Di Rupo geen goede onderhandelingsbasis vindt, is haar volste recht. De acht andere partijen daarentegen vinden de nota Di Rupo wel een voldoende basis. “Ook Groen! is het niet helemaal  eens met wat er in de nota staat. Maar wij zijn realistisch genoeg om te beseffen dat een compromisnota nooit een kopie zal zijn van ons partijprogramma.”

Van Besien wijst ook op de onbegrijpelijke houding van de CD&V: “Inhoudelijk zeggen ze ja, maar omwille van tactische redenen zeggen ze neen. Na meer dan een jaar stilstand, is dit wel de meest onverstandige zet die de CD&V kon zetten. Ik hoop dat de partij zal inzien dat ze niet alleen zichzelf in de voet schiet door zich te verstoppen, maar ook de welvaart van ons land bedreigt.

take down
the paywall
steun ons nu!