Nieuws, Cultuur, België, Stampmedia, Hiphop, Urban, Antwerpen, Aeyc, IllCity -

IllCity biedt platform voor urban talent

IllCity en Kollage gaan deze zomer op zoek naar urban talent in Vlaanderen. Beide organisaties steunen urban talent en organiseren optredens. Zowel online als op het podium zetten ze urban talent in de schijnwerpers.

maandag 4 juli 2011 18:35
Spread the love

Wie?

Iedere urban artiest komt in aanmerking: dj’s, producers, groepen, … Tijdens verschillende hiphopavonden in de zomer treden ze op naast grotere (Nederlandse) namen uit de hiphopwereld, waaronder Kempi, Keizer, Hef en Sef.

Daarnaast verschijnen videoclips en interviews online. Wie kans wil maken, kan zijn demo uploaden op de site van IllCity of zijn gegevens en enkele tracks insturen via mail.

Meer fans bereiken

Het initiatief komt van Tim Dalle, medeoprichter van het Antwerps hiphoplabel ‘Eigen Makelij’. “Vlaanderen kent veel artiesten die op zichzelf werken of nog ongekend zijn”, meent Dalle. “Het platform moet Vlaamse urban online via verschillende kanalen verspreiden.” Ook op affiches staat nieuw talent naast grotere publiekstrekkers, waaraan het nieuw talent zich optrekt.

Op termijn vruchten plukken

Via een Facebookgroep kunnen artiesten elkaar feedback geven en de IllCityBE-redactie op de hoogte houden van hun bezigheden. “Ze moeten leren zichzelf te profileren”, vindt Dalle, “ze moeten laten zien wie ze zijn, bijvoorbeeld via persberichten. Zo krijgen ze naast hun vrienden nog andere fans. Daarnaast hebben we ook een kwaliteitsfilter nodig om artiesten kritisch te benaderen. Ze moeten aandacht als een verdienste zien.”

Volgens Dalle wordt het hard werken, maar op termijn hoopt hij de vruchten ervan te plukken.

Talent stimuleren

“Het platform moet jonge talenten stimuleren om in te gaan tegen een stroom van negativisme. De aanhouder wint”, meent Jasine Ledoux (22).

Ledoux bracht eind mei zijn elpee ‘Mijn universum‘ uit. “Over de verkoop daarvan ben ik tevreden, maar ik betreur het dat luisteraars tegenwoordig Vlaamse hiphop enkel gratis willen downloaden. Terwijl mijn cd slechts acht euro kost. Jammer genoeg vragen steeds minder Vlaamse hiphopartiesten geld voor hun muziek, wat de markt kapot maakt.”

Desondanks is Ledoux apetrots op zijn cd en hoopt hij ook andere jongeren te inspireren.

© 2011 – StampMedia – Sander Carollo

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!