Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Club Canal, 't Dokske, Wijk Kronenburg, Oostkaai, Cultuurcentrum Deurne -

Club Canal: 4 dagen buurtfeesten in Antwerpen

maandag 4 juli 2011 16:10
Spread the love

ANTWERPEN – In het noorden van Antwerpen liggen twee wijken die er evengoed één hadden kunnen zijn. Gescheiden door water, maar verbonden via bruggen, zijn de wijken ‘t Dokske en Kronenburg een wel heel aparte buurt.

Industrie botst er niet altijd even zacht met wonen en er is wat te veel verkeer. De fabriekstorens zoals je ze daar nog ziet, maken ze niet meer. Bovendien heb je er een geweldig uitzicht op het water.

De cultuurcentra van Deurne en Merksem hadden dit stukje stad omgetoverd tot een festivalsite.  “We willen deze wat miskende grensbuurt, tussen Deurne en Merksem, tussen wonen en werken, tussen water en land, eens op een andere, positievere manier op de kaart zetten”, vertelt Filip Baeyens, directeur van het cultuurcentrum.

Vier dagen was er groot feest voor iedereen. Enkele sfeerbeelden.

take down
the paywall
steun ons nu!