Cultuur, De week in muziek -

Luisterpost: De week in muziek 30.06

Nieuws over Soulwax, Mick Jagger, Elbow, Chris Rea, Amatorski, Red Hot Chili Peppers en anderen. En natuurlijk de nodige aankondigingen in verband met concerten in het najaar, de nieuwste cd’s, gratis compilaties en twittertracks…

donderdag 30 juni 2011 19:15
Spread the love

concertnieuws

Sondre Lerche verschijnt op zaterdag, 8 oktober 2011 in de AB om zijn nieuwe titelloze (zesde) plaat voor te stellen die net uit is. In diezelfde AB spelen twee dagen later Allison Moorer en manlief (en The Wire-ster) Steve Earle & The Dukes.

In november zit er nu al heel wat aan te komen, werden onder meer deze week bekend gemaakt: Bill Wells & Aidan Moffat op woensdag 2 november in de Brusselse Botanique. De Amerikaanse blueslegende Taj Mahal treedt op 16 november op in de Gentse Handelsbeurs, het schitterende post-rockgezelschap Explosions In The Sky komt op 19/11 naar De Kreun in Kortrijk, terwijl Amatorski op maandag 21 november in de rotonde van de Botanique de avant-première van haar theatertournee presenteert. Een dag later speelt het Amerikaanse The Antlers eveneens in de Botanique, terwijl diezelfde avond Agnes Obel het Brusselse Koninklijk Circus aandoet. (Start ticketverkoop: vrijdag 24 juni om 11u. Tickets via het Koninklijk Circus: 02 218 20 15 & via  www.proximusgoformusic.be). Via dezelfde kanalen kan u ook vanaf 5 juli een ticket kopen voor het concert van Fleet Foxes op woensdag 30 november in Vorst Nationaal Brussel.

Verderop is er nog Chris Rea. Zijn Santo Spirito Tour houdt op dinsdag 13 maart 2012 in Lotto Arena, Antwerpen halt. In 2006 nam Chris Rea afscheid van zijn fans en besloot hij enkel nog naar aanleiding van speciale projecten terug op de voorgrond te treden. Nu is het zover. Chris Rea pakt voor het eerst sinds tien jaar uit met nieuw materiaal. ‘The Santo Spirito Project’ bevat zomaar even drie CD’s waaronder één nieuw studio album. Daarenboven omvat ‘The Santo Spirito Project’ ook nog twee films geschreven én geregisseerd door Chris zelf. Start ticketverkoop: Vrijdag 24 juni om 9u. Tickets via Proximus Go For Music: 0900 2 60 60* of www.proximusgoformusic.be.

cd-nieuws:`

Het najaar zal ook op releasegebied knetteren. Nieuwe aankondigingen zijn er van Maria Taylor die op 12 augustus ‘Overlook’ uitbrengt, de  Amerikaanse giganten Red Hot Chili Peppers komen – na 5 jaar – terug naar buiten op 26 augustus. Ze hebben nog geen hoes, maar wel al een titel: ‘I’m With You’. Verderop is er nog schoon volk: Laura Marling brengt op 12 september ‘A Creature I Don’t Know’ uit en op 27 september verschijnt zowaar ‘The Whole Love’ van één van onze meest geliefde bands Wilco.

nieuw deze week:

Motion Sickness Of Time Travel: ‘Luminaries & Synastry’

The Fruit Tree Foundation: ‘First Edition’ (Schots gezelschap met Emma Pollock (ex-The Delgados), Rod Jones (Idlewild), James Graham (Twilight Sad), Scott Hutchison (Frightened Rabbit), Jill O’Sullivan (Sparrow And The Workshop), Alasdair Roberts, James Yorkston, Karine Polwart en Jenny Reeve. Download zeker de twee gratis tracks op de site!)

Com Truise: ‘Galactic Melt’ 

Maar het meest hebben we genoten van de nieuwste van het tegendraadse antifollkduo Trevor Moss & Hannah-Lou die ‘Quality First, Last & Forever!’ heet. En dat klopt als een obus natuurlijk.

telex

Lees hier alles over: 

het nieuwe APP-project dat Soulwax haast bankroet maakte, maar het resultaat blijft wel fantastisch.

///De nieuwe supergroep van Mick Jagger, samen met Dave Stewart (Eurythmics) en Joss Stone

///het vijfsterrenoptreden van Elbow op Glastonbury (Pyramid Stage)

///een nieuwe gratis verzamelaar op circle into square met onder meer Helios, The Harvey Girls, Otem Rellik en USF

///een onuitgegeven gratis dubsteptrack van Darkstar: ‘Digital’. Niet te missen en weggegeven via twitter.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!