Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Folklore -

Antwerpen: Manneken Pis vervangt den Deugniet

donderdag 30 juni 2011 11:05
Spread the love

ANTWERPEN – In het boek van Freddy Michiels staat dat iemand die er vandoor gaat, die is ‘schapavie’, dus verdwenen.

En dat is weer eens het geval met onze Deugniet. Reeds tweemaal aangekleed door Antwerpse snorrenclubs. De eerste keer door de Snorrenclub Antwerpen, toen Willy Dupon daar nog voorzitter was en nog niet zo lang geleden door de Europese Snorrenclub Antwerpen (ESA).

Maar het noodlot slaat weer toe. Een of ander duister individu heeft onze Deugniet, een kind van wijlen Djon Lundström, van zijn sokkel gehaald. Ligt nu ergens eenzaam te verkwijnen op een zolder of in een kelder.

Maar de ESA ging daar “een mouw aan passen”. Met de medewerking van de Moestache-broeders uit Brussel. De orde van de Brusselse Moestache heeft indertijd aan voorzitter Willy Dupon (nu voorzitter van ESA) een Manneken Pis cadeau gegeven. Die ‘collega’ van den Deugniet heeft op de sokkel in de Korte Gasthuisstraat ons Antwerps ventje tijdelijk vervangen.

Het is de bedoeling om dit regelmatig te herhalen.

Brussel laat Antwerpen niet los. Was vroeger, dixit burgemeester Lode Craeybeckx, net omgekeerd.

Bekijk meer foto’s over deze folklorische gebeurtenis van zaterdag 25 juni: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157626954272655/show/

take down
the paywall
steun ons nu!