25-06-2011: Feest in de Brunfautbuurt in Sint-Jans-Molenbeek | Foto: Lieven SOETE, Molenbeek | www.bruxel.org

De bewonersgroep l'Espoir bouwde in de Finstraat een ecologisch passief complex voor 13 families van zeer diverse origine. Nu ze er ook wonen in hun kleurrijk gebouw nemen ze het initiatief om een feest te organiseren in hun buurt. Dit feest vervangt dit jaar de al sinds 2005 bestaande jaarlijkse Ransfiesta in de naburige Ransfortstraat.

Samenleving, Brussel, Armoede, Lokaal, Diversiteit, Sint-Jans-Molembeek, Interculturaliteit, Buurtfeest, Brussel, Sociale woningen, Brunfautbuurt, Straatkunst, Socio-artistiek -

Feest in Molenbeek [Molem 1080 Brxl]

maandag 27 juni 2011 17:20
Spread the love

BRUSSEL – De Brunfautbuurt in Sint-Jans-Molenbeek is een buurt met extreme bevolkingsdichtheid – tot 35.000 inwoners per vierkante km – en bovendien een zeer hoge concentratie aan sociale woningen en dus armoede.

Daar was er zaterdag 25 juni 2011 een kleurrijk buurtfeest. Zonder reden of aanleiding tot rampjournalistiek. Misschien daarom dat Molenbeekse schrijvers van redactionele stukken, columns en andere opiniestukken er niet te zien waren.

take down
the paywall
steun ons nu!