Athene maakt zich op voor 48-urenstaking
Reportage, Nieuws, Europa, Griekenland -

Athene maakt zich op voor 48-urenstaking

maandag 27 juni 2011 20:18
Spread the love

De Griekse vakbonden roepen op tot een algemene 48-urenstaking op dinsdag en woensdag. Alle sociale krachten zullen van de partij zijn, weliswaar in gespreide slagorde.

De inzet is de parlementaire stemming over het Middellangetermijnplan, een reeks verregaande besparingen en privatiseringen. Deze worden door de trojka (Europese Commissie, Europese Centrale Bank en het IMF) als voorwaarden gesteld voor het toekennen van de volgende schijf (en daaropvolgende schijven) leningen.

Verwacht wordt dat de sociaaldemocratische meerderheid in het parlement het plan zal goedkeuren. Voor al wie morgen en overmorgen de straat optrekt, is die optie onaanvaardbaar. De sfeer is dan ook erg gespannen aan de vooravond van de staking.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!