De bediendecentrales van de verschillende vakbonden voerden zondagavond samen actie aan de bedrijfspoorten in Lommel. Ze eisen respect voor de regelgeving inzake arbeidstijden en een correcte betaling van de overuren.

Tot tweemaal toe werd al een beroep gedaan op de sociaal bemiddelaar, tevergeefs. De bedrijfsleiding blijft volgens de vakbonden de regelgeving en sectorale afspraken negeren. Acties konden dan ook niet uitblijven.

De bediendeorganisaties zeggen bereid te blijven de zaken via overleg aan te pakken, maar dat kan volgens hen enkel indien ook de werkgever deze keuze maakt. Zij zagen nog geen signaal in die zin van de directie.

Nieuws, België, Vakbondsactie, Lommel, Hansen Transmissions International -

24-urenactie bij Hansen Transmissions International in Lommel

maandag 27 juni 2011 20:25
Spread the love

LOMMEL – Het sociaal overleg bij Hansen Transmissions International staat al langer zwaar onder druk. Recent (23 mei) waren er nog de acties aan de zetel in Kontich. Zondagavond, bij de aanvang van de nachtploeg, startte een 24-urenactie bij de productievestiging in Lommel. 

take down
the paywall
steun ons nu!