Op het dakterras van het M HKA kwamen vrijdagmiddag een vijftiental kunstenaars en sympathisanten samen om een 'kunstbom' te lanceren.

Artbomb is een kunstinterventie die gestart werd in Nederland waar de regering op het punt staat 40 procent te besparen op kunst en cultuur. "Dit zal leiden tot het verdwijnen van een heel aantal kunstinstellingen die op hun gebied internationaal uitmunten. Hun opheffing zal dan ook niet alleen in Nederland, maar ook internationaal weerslag hebben", klonk het.

Meer foto's over actie in Antwerpen via:

http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157626910867851/show/

Nieuws, België -

Wereldwijd artistieke bommen tegen besparingen in Nederland

vrijdag 24 juni 2011 13:34
Spread the love

In 200 kunst- en cultuurinstellingen in heel de wereld werd vrijdagmiddag een Artbomb tot ontploffing gebracht als teken van solidariteit met de Nederlandse cultuursector. Ook op het dakterras van Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA) lanceerden kunstenaars een kunstbom.

take down
the paywall
steun ons nu!