Cultuur, De week in muziek -

Luisterpost: de week in muziek 22.06

Een rist concertaankondigingen, een pak nieuwe gratis downloads en ook een paar van de interessantste releases van de week. Met onder meer Bon Iver, Prince, Ricardo Villalobos, Jeroen Olyslaeghers, Dez Mona, Portishead en Morrissey.

woensdag 22 juni 2011 08:38
Spread the love

Deze week live

Het lijkt wel eentonig, maar in deze week in muziek kunnen we nog maar eens een Prince-concert op het Sint-Pietersplein aankondigen. Om negen uur start de verkoop van het concert dat hij op 05/07/2011 geeft. Prijs: 78 euro (inclusief servicekosten en inclusief gebruik van de pendelbussen van en naar de parkings van Flanders Expo). Wegens de laattijdige bevestiging van dit extra concert, worden enkel betalingen met credit card aanvaard. Bestellen op www.sherpa.be en 070 25 20 20. Alle info op www.princegent.be

Maar als de examens gedaan zijn of u de zomervakantie al voelt kriebelen, kan u vanavond ook nog een last minute aankondiging van Les Ateliers Claus meepikken die The Entrance Band uit L.A. brengen. En verder ook Spookhuisje en KRAAK Dj’s. Op zaterdag is er daar ook nog het Fanzine Fesitval met Felicia Atkinson, Isabelle Vigier, Peter Friess + Maurice Charles Jj & Tochtgat.

Donderdag speelt Tindersticks een filmconcert in het kader van het Brussels Film Festival in het Paleis voor Schone Kunsten. De Engelse groep speelt live zijn soundtracks terwijl de bijbehorende beelden uit de films van Claire Denis te zien zijn op groot scherm. Dit gebeurt in aanwezigheid van de regisseur.

Vrijdag is er in de Brusselse Beursschouwburg: Duyster Presents: Flying Horseman en Low Vertical, gratis en mooi. 

Natuurlijk is er dit weekend ook Couleur Café, maar daar kon u in deze rubriek reeds vroeger alles over lezen.

Concertaankondigingen

Op 1 en 2 juli is er het Imagine Festival ‘The International All-Style Music Competition for Young Artists’ met Green Moon, Sir Francis, Estrange, Swaggalicious, Abuzska, Ruth, Soondage, Blackbird, Ziggy, Lunar Rays (1 juli) en op 2 juli Madame’s Tout Le Monde, Geppetto and the Whales, Melting Time, Opmoc, Lucy Lucy! en vele anderen.

Ook Esperanzah! (van 5 tot 7 augustus 2011 in de Abdij van Floreffe) vervolledigde zijn programmatie. Je krijgt er onder meer headliners als Afrocubism, Sharon Jones & Dap-Kings, Tiken Jah Fakoly, Bomba Estereo, Professo, Parov Stellar, Amsterdam Klezmer Band, Asa, La Phaze en Electro Swing Cirkus.

Voor het concertseizoen in het najaar kunnen we nu u al The War on Drugs op zaterdag, 17 september 2011 in de AB Club aanbevelen. En verder in Trix de eigenzinnige Amerikaan Johnny Dowd op woensdag 14 september. Op 21 september houdt in de Botanique de Fat Cat Tour halt met We Were Promised Jet Packs, The Twilight Sad en Mazes.

Cd’s nu uit:

De schitterende titelloze plaat van Bon Iver, maar daar leest u deze week hier nog meer over. Elektronisch snoepgoed is er van Ricardo Villalobos en Max Loderbauer: met ‘Re: ECM’, een remix van ECM-opnamen. En u we toch de elektronische toer opgaan: zeker Jürgen Müller: ‘Science Of The Sea’ checken.

Cd-aankondigingen

Dez Mona werkt op dit moment een nieuw album en voorstelling ‘Saga’. De première van de voorstelling (op het Klarafestival) en de release van het album staan gepland voor september. Voor Sága schrijven Gregory Frateur en Nicolas Rombouts een stel ballades en verhalen. Samen met BOX (Baroque Orchestration X) o.l.v. Pieter Theuns breiden ze hun muzikale wereld uit met barokinstrumenten. Jeroen Olyslagers schrijft bovendien een boek rond het thema ‘Saga – een mythe uit Noordse verhalen’. De nieuwe songs vallen te horen op 8 september op het KlaraFestival, Flagey, Brussel en op 21 september in DeSingel, Antwerpen. Daarna is Saga nog te zien en horen in Rotterdam, Kortrijk, Gent… Op de voorstellingen zal er reeds een gelimiteerde versie van het album te verkrijgen zijn inclusief het verhaal van Jeroen Olyslaegers.

Chris Taylor (zanger en bassist van Grizzly Bear) zal begin september samen met George Lewis Jr. (Twin Shadow) onder de naam Cant de plaat ‘Dreams Come True’ uitbrengen.

Bonusbeats

Eerst een nieuwe song van de onvolprezen singer-songwriter John Wesley Harding gratis en ook eentje van CSS: ‘Hits Me Like A Rock’ (mèt Primal Screams Bobby Gillespie) die zo ook hun nieuwe cd – te verschijnen in augustus – aankondigen. Portishead zijn dan weer de curatoren van I’ll Be Your Mirror-festival in Londen deze zomer en voor de gelegenheid maakten ze een twee uur durende mixtape, die je gratis kan downloaden.

Omdat Morrissey naar België komt deze zomer, is het misschien tijd om zijn nieuwe songs eens te gaan beluisteren om ze te kunnen meezingen  op de Grote Kaai in Lokeren. U hoort onder meer de instant classic ‘People Are The Same Everywhere’. 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!