Nieuws, België, Brussel, Asielzoekers, Vluchtelingen, CRER, Afghanen, Brussel-centraal, Dossier:vluchtelingen -

Flashmob voor uitgezette Afghanen

Flashmob voor uitgezette Afghanen
dinsdag 21 juni 2011 14:40

Een dertigtal actievoerders met witte maskers nam deel aan een flashmob in het station Brussel-Centraal. Ze brachten zo de levensomstandigheden van asielzoekers onder de aandacht. Ook wilden ze hun steun betuigen aan de hongerstakende Afghaanse asielzoekers, die vorige week in Elsene uit een leegstaand gebouw werden gezet.

De actievoerders gingen op de grond liggen, zoals hongerstakers. Na een fluitsignaal sprongen de actievoerders recht om ‘te werken’. Daarmee wilden ze duidelijk maken dat veel asielzoekers bereid zijn om te werken indien ze een werkvergunning krijgen.

Het initiatief ging uit van CRER (Coordination contre les Rafles, les Expulsions et pour la Régularisation) naar aanleiding van Wereldvluchtelingendag.

take down
the paywall
steun ons nu!