Nieuws, België, Vluchtelingen, Brussel, Afghaanse vluchtelingen, Dossier:vluchtelingen -

Jacht op Afghaanse vluchtelingen in Brussel

zaterdag 18 juni 2011 19:59
Spread the love

Donderdag ontruimde de politie in Elsene een pand met Afghaanse vluchtelingen die ijveren om geregulariseerd te worden. Daarop besloten de Afghanen op vrijdag te betogen voor het kabinet van de staatssecretaris voor asiel en migratie Wathelet. Ze werden opnieuw aangehouden.

De meesten werden na de arrestaties op donderdag en vrijdag vrijgelaten, een deel werd echter opgesloten in de gesloten centra van Brugge en Merksplas. 

De overgebleven Afghanen vestigden zich in een nieuw pand in Elsene. De politie was vrijdagnamiddag opnieuw ter plaatse, maar de waarnemend burgemeester besliste dat ze daar toch tot maandagochtend kunnen blijven.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!