Cultuur, Pukkelpop, De week in muziek, Amatorski, Vetiver -

Luisterpost De week in muziek 14.06

Wie dacht dat muziek dezer dagen uitsluitend nog leeft op en rond de festivalweiden, moet dat vlug terugnemen. Want de zomer blijkt zowaar een stortvloed aan nieuwe releases te bieden en verder lijkt de examenluwte op concertgebied al een beetje uitgewerkt.

woensdag 15 juni 2011 00:54
Spread the love

Concertnieuws

Pukkelpop kiest voor Belgen

Heel wat Belgisch goed spul aan Pukkelpop toegevoegd. Daaronder Amatorski, The Bony King Of Nowhere, Kastor & Dice, Steak Number Eight, Yuko, Hoquets, Flatcat, Black Cassette, Reiziger, Gorki, Kiss The Anus Of A Black Cat… Maar enkel de zaterdag moet nog uitverkopen.

Ook de Lokerse Feesten geven hun laatste namen weg: Sister Bliss (Faithless Dj Set), Mix Master Mike (Beastie Boys Dj), The Baseball Project (met REM’s Peter Buck en Steve Wynn van The Dream Syndicate) , Lady Linn & Her Magnificent Seven, Balthazar, de briljante Heartbreaks, en Hermanos Inglesos. En met het nieuws dat ze speciaal voor Morrissey een vleesloze dag op de LF hebben, haalde het festival zowaar de wereldpers

Deze week speelt Hoquets In het DOK (Nieuwe Genste Locatie) op 16/06, naast Needle And The Pain Reaction (17/6) en de dag erna Sir Yes Sir. Organisatie: Democrazy.

Vorig jaar kondigden we u reeds het gezelschap Ik en den Theo/Moi et le Theo aan en nu is het duo ook ‘en route’. Je kan ze bewonderen op 18/06 op Boekenbaz’art, Ecole Sans Souci in Elsene en op 19/06 op het Fête de la Musique, Maison du Peuple in Sint-Gillis. En nu we toch in Brussel zitten, is er heel wat te doen in de Botanique: Tom Russell (15/06), Papercuts (17/06), Vetiver & Marques Toliver (17/06) –en de excellente singer-songwriter William Fitzsimmons (20/06).

Verderop – volgend jaar februari zelfs! – is er de nieuwe ?? REWIND van de AB. Deze keer met  De Mens die hun debuut ‘De Mens’ uit ’92 brengen, Luc Van Acker die ‘The Ship’ uit ’84 herneemt, alsook Wim Mertens met zijn schitterende plaat ‘Struggle For Pleasure’ (’82). Passeerden vroeger reeds de revue: ‘Royalty In Exile’ (The Scabs), ‘Gorky’ (door Gorki), ‘1981-1984’ (The Neon Judgement), ‘The Kids’ (The Kids), ‘Nooit Meer Drinken’ (Raymond Van Het Groenewoud)… 

Releases

Deze week komt er heel wat fijns uit. Zo is er een uitstekende plaat van Vetiver (‘The Errant Charm’), singer-songwriter Fink’s ‘Perfect Darkness’, gaat zoals het onnavolgbaar mooie Dakota Suite op ‘The Hearts Of Empty’ de jazztoer op, en is er een nieuwe vrouwelijke singer-songwriter die zich Mechanical Bride noemt en met ‘Living With Ants’ een knappe cd uit heeft.  Ook Scott Matthew gaat naar steile hoogten met ‘Gallantry’s Favorite Son’, terwijl nu bij ons ook ‘Kaputt’ van Destroyer uitkomt.

Linke boel

Een mens ziet en leest wat af op internet. Soms lijkt het wel over de top. Zoals hier, waar superster Moby geëlektrocuteerd wordt en iedereen er zowat staat op te kijken. Nee, laat het ons dan wat levendiger (…) houden , met deze interactieve tijdlijn van de rockmuziek. Het kan ook wat exclusiever. Zo kondigde Beirut hun nieuwste plaat aan (te verschijnen op 29 augustus) met een single op soundcloud. Ze zijn daar niet de enigen in, want ook het Schotse Sons And Daughters laat zich via soundcloud horen. Hun terugkeer is even minimalistisch als bezwerend.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!