Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Ghana, IMPAKT-projekt 2011, Autonoom Gemeentebedrijf Stedelijk Onderwijs -

Antwerpen: Park Spoor Ghana!

dinsdag 14 juni 2011 16:45
Spread the love

ANTWERPEN – De shelter van Park Spoor Noord vormde zaterdag het decor voor een exotisch feest voor het goede doel. Een zinderende Ghanese sfeer en Afrikaanse rirtmes weerklonken. De opbrengst van dit feest gaat naar de studiereis van een delegatie leerkrachten in het kader van het IMPAKT-project.

Het Ghana-feest in de overdekte shelter van Park Spoor Noord is meteen de officiële start van het IMPAKT-project 2011. IMPAKT is een organisatie die een tweetal jaar actief is in Ghana. De organisatie is ontstaan uit het ‘Autonoom Gemeentebedrijf Stedelijk Onderwijs’.

Het stedelijk onderwijsnet stuurt jaarlijks een groep vrijwillige leerkrachten naar het Afrikaanse land om hen het onderwijs in de tropen te laten ervaren. Uit de dagelijkse omgang van leerkrachten met kinderen uit de Ghanese gemeenschap van Antwerpen, ontstond het idee om zelf eens te ervaren wat het betekent om in een totaal ander referentiekader terecht te komen.

Het idee groeide al snel uit tot een intensieve samenwerking met leerkrachten in Ghana. Op dit moment is het Stedelijk Onderwijs actief in Kpando, een middelgrote stad in het oosten van het land, waar het vijf scholen op pedagogisch, materieel en financieel vlak ondersteunt.

Voor het project kiezen de leerkrachten bewust om zo veel mogelijk materieel aan te kopen via de lokale handelaars. Op deze manier helpen ze niet enkel de scholen, maar heeft het project ook een impact op de hele gemeenschap.

Met het Ghana-feest streven de leerkrachten naar meer naambekendheid voor het IMPAKT-project. Het Ghanese bier Star ontbrak niet bij dit exotisch tafereel met muziek, dans en spaghetti.

Meer foto’s: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157626829715301/show/

take down
the paywall
steun ons nu!