Volksvergadering op het Moskouplein
Nieuws, Samenleving, België, Brussel, Brussel, Actievoerders, Watmet -

Politie ontruimde volksassemblee op het Flageyplein

BRUSSEL - Zaterdag verzamelde een 300-tal 'indignés' op het Flageyplein in Elsene om er een volksvergadering te houden. De politie omsingelde de aanwezigen en gebruikte geweld om de bijeenkomst te ontbinden.

maandag 13 juni 2011 18:26
Spread the love

Zaterdag verzamelden een 300-tal ‘indignés’ op het Flageyplein in Elsene. Dat deden ze om er een volksvergadering te houden, als antwoord op de economische en politieke ontwikkelingen in de wereld, zoals de financiële crisis, de kernramp in Fukushima, de situatie van mensen zonder papieren in België …

De ‘indignés’ bezetten al sinds 28 mei het Moskouplein in Sint-Gillis en wilden op vrijdag een tweede kamp opzetten in Elsene. Dat kamp werd echter door de politie ontruimd, waarop de ‘indignés’ besloten om op zaterdag opnieuw samen te komen in Elsene, om een volksvergadering te houden op het Flageyplein.

De politie omsingelde de aanwezigen en zette hen onder druk om de plek te verlaten. Toen de aanwezigen weigerden weg te gaan, begon de politie mensen te arresteren. 

Intussen verzamelden tientallen mensen rondom het gebeuren. De politie joeg ze met de matrak uiteen. Er vielen enkele lichtgewonden.

Bekijk hier het videoverslag: 

Op zondag besloten de ‘indignés’ terug te keren naar dezelfde plek om er opnieuw te proberen een volksvergadering te houden. De politie bleef op een afstand en liet de vergadering doorgaan.

De ‘indignés’ blijven kamperen in Sint-Gillis en kondigen aan om op 19 juni gehoor te geven aan de oproep van de Spaanse ‘indignados’ tot ‘European Revolution’.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!