Rector van Cauwenberge was ook aanwezig op 29 mei, zij het aan de kant van de Save our Science-actie. (Foto: Pieter-Jan Vos)
Nieuws, Gent -

UGent: Geen sancties voor FLM-sympathisanten

De KU Leuven ontsloeg onlangs een medewerker die als woordvoerder voor de Field Liberation Movement had opgetreden. FLM-sympathisanten aan de UGent hoeven echter geen sancties te vrezen.

woensdag 8 juni 2011 22:10
Spread the love

Een goede week geleden ondertussen vernielden aanhangers van de Field Liberation Movement (FLM) het veld met de genetisch gemanipuleerde aardappelen. Er werden 33 mensen opgepakt, de KU Leuven ontsloeg een onderzoekster die als woordvoerder voor de FLM had opgetreden, en de UGent kondigde aan om samen met haar onderzoekspartners gerechtelijke stappen te ondernemen tegen de activisten.

Onder de FLM-sympathisanten bevonden zich ook studenten van de UGent en enkele onderzoekers van de UGent schaarden zich samen met andere academici, in een open brief achter de actie van de FLM. Het ontslag van de Leuvense onderzoekster lijkt onheilspellend voor hen, maar rector Paul Van Cauwenberge verzekert dat er geen sancties ondernomen worden. De UGent draagt meningsvrijheid hoog in het vaandel en zal dus niets ondernemen tegen de FLM-sympathisanten.

Het vernietigen van iets wat door de gemeenschap gefinancierd is en het gebruik van geweld überhaupt gaat echter een stap te ver volgens de universiteit en de activisten (waarvan 33 opgepakt, maar via camerabeelden worden er mogelijk nog meer geïdentificeerd) worden daarom aangeklaagd. Onder deze erg heterogene groep, met FLM’ers uit beide landsdelen én uit het buitenland, bevond zich echter niemand die met de UGent gelieerd is.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!