Dehaene en Blommaert in 1ste LinksRechts debat ‘democratie’- volledige audio
Nieuws, Politiek, België, Jan Blommaert, Antwerpen, Jean-Luc Dehaene, LinksRechts debatten -

Dehaene en Blommaert in 1ste LinksRechts debat ‘democratie’- volledige audio

dinsdag 7 juni 2011 17:31

De uitspraken van Jean-Luc Dehaene in het eerste LinksRechts debat over de democratie haalden intussen al tal van media: Joos, De Morgen, Het Laatste Nieuws, Villa Vanthilt. U kan nu de volledige opname van dit debat beluisteren.

“Als er geen debat meer is in het parlement, dan maar in de theaters en op de pleinen.” Zo opent Dorian van der Brempt van deBuren maandagavond het eerste LinksRechts-debat in de Bourlaschouwburg in Antwerpen over de crisis van de democratie.

Op de scène Jean-Luc Dehaene en Jan Blommaert als centrale gasten, ze zorgen voor een gesprek waarin niemand wordt onderbroken.

Het debat wordt gemodereerd door DeWereldMorgen.be-journalist Dirk Barrez en collega Christophe Callewaert is fact checker: hij controleert of de beweringen van de deelnemers ook echt juist zijn. Zijn slotconclusie: “Het was een hygiënisch debat, er zijn geen foutieve of populistische argumenten gebruikt.”

We zetten in deze videoreportage enkele belangrijke fragmenten voor u op een rijtje. Volgende week komen er vier reportages die het grootste deel van het debat zullen weergeven.
 

De LinksRechts-debatten over de maakbaarheid van de samenleving zijn een organisatie van deBuren – Toneelhuis – DeWereldMorgen.be

Noteer alvast  3 oktober 2011, datum van het volgende LinksRechts-debat in de Bourlaschouwburg:

Cultuur: kers of taart? De kost, de prijs en de waarde van cultuur
met Jos Geysels versus Patrick Dewael
Jan Goossens van KVS reflecteert

take down
the paywall
steun ons nu!