Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Pink Friday, Sinksenfoor, Antwerp-Pride, Get Ready -

Antwerpen: Sinksenfoor geeft startschot voor feestelijke zomer

dinsdag 7 juni 2011 19:55
Spread the love

ANTWERPEN – Van zaterdag 11 juni tot en met zondag 10 juli is iedereen welkom op de Gedempte Zuiderdokken voor de jaarlijkse Sinksenfoor. De unieke sfeer en een goede mix van attracties maken van deze kermis de ideale gelegenheid om de start van de zomer te vieren.

Nieuwe attracties

Dit jaar pakt de Sinksenfoor uit met drie nieuwe attracties, waarvan er eentje nooit eerder in België te zien was.

Voor de waaghalzen is er de ‘Rock ‘n Roll’ die je op een hoogte van 24 meter tegen hoge snelheid laat rondtollen.

Voorts krijgen de bezoekers de unieke kans om op het water te lopen door plaats te nemen in een gigantische doorzichtige luchtbal.

Ten slotte is er een Belgische primeur. Voor het eerst komt er een bijzondere psychedelische tunnel van zes meter lang naar ons land. Bezoekers worden door allerlei effecten letterlijk op het verkeerde been gezet. Deze attractie komt uit Florida naar Antwerpen en kreeg de typisch Antwerps naam ‘Rap Zat’.

Vanzelfsprekend zijn ook de bekende attracties zoals de rollercoaster, het reuzenrad en de revelatie van 2010, de ‘XXL’ weer van de partij.

De Sinksenfoor is op weekdagen en op zondag open tot middernacht. Op vrijdag, zaterdag en pinksterzondag sluit de kermis om 1 uur ‘s nachts.

Op dinsdag 14 juni (niet de derde donderdag van de Sinksenfoor zoals gewoonlijk) krijgt de Sinksenfoor bezoek van honderden personen met een handicap en hun begeleiders. Ze kunnen een middag lang genieten van gratis kermisplezier en lekkernijen.

Themadagen op de foor: extra ambiance!

Twee bijzondere themadagen zorgen dit jaar voor extra ambiance op de Sinksenfoor. Op vrijdag 24 juni vindt de tweede editie van ‘Pink Friday’ plaats. De holebivriendelijke kermisavond in het kader van het holebi-event  ‘Antwerp-Pride’  lokte vorig jaar duizenden bezoekers en wordt in 2011 nog groter. Als hoogtepunt en startmoment is er om 19 uur een optreden van de Vlaamse boysband Get Ready. Vanzelfsprekend wordt iedereen gevraagd om zich die avond in het roze te kleden.

Daarnaast organiseert de stad op dinsdag 28 juni voor de eerste keer een studentendag, in samenwerking met Gazet van Antwerpen. Jongeren kunnen dan de examenstress achter zich laten en uit de bol gaan op de foor!

Dinsdag werd de Sinksenfoor 2011 voorgesteld in het Antwerpse stadhuis. Michel Follet kwam ook langs met zijn gloednieuwe cd over de Sinksenfoor.

Bekijk meer foto’s: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157626906958036/show/

take down
the paywall
steun ons nu!