Nieuws, Politiek, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Filip Dewinter, Negev -

Provocerende wandeling van Filip Dewinter door de straten van 2060

zaterdag 4 juni 2011 11:48
Spread the love

In december bracht Filip Dewinter een bezoek aan Israël waar hij verschillende ontmoetingen had met politici. Hij had er ondermeer een ontmoeting met de staatssecretaris voor de Ontwikkeling van de Negev en Galilea, Ayoob Kara.

Het betrof een gedachtenwisseling omtrent de strijd tegen de radicale islam en het islamterrorisme. Filip Dewinter nodigde de staatssecretaris uit voor een tegenbezoek aan Antwerpen.

Vriijdag was het zover. Na een persconferentie met grote persbelangstelling in de Van Maerlantstraat, naast het kleurrijke Sint Jansplein, kwam ‘le moment suprème’: een wandeling in 2060, een wijk waar volgens Filip Dewinter,de islamisering voelbaar en zichtbaar is.

De grote Pakistaanse moskee in de Van Kerckhovenstraat was de eerste halte. Uit ‘veiligheidsoverwegingen’ werd dat ‘schoon volk’ er gebracht met 2 jumbo taxis met getinte glazen. Daarna volgde nog een kleine wandeling van zo’n acht minuten in de Duinstraat, ter hoogte (toevallig?) van het politiecommisariaat.

Einde van het ‘officieel bezoek’ en tijd voor een lunch in gesloten kring. Enkele meters vandaar, in de El Mouslime moskee van de Jan Palfijnstraat, waren ze ver vandaar met hun gedachten op deze zonnige en warme vrijdag van begin juni.

Bekijk meer foto’s over dat tafereel via:

http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157626877381738/show/

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!