Cultuur, Lokaal, Antwerpen, Sportpaleis, Neil Diamond -

Neil Diamond in Antwerpen

donderdag 2 juni 2011 19:40
Spread the love

Woensdag werd Neil Diamond ontvangen in het Antwerpse stadhuis, in aanwezigheid van schepen voor diamant Ludo Van Campenhout en acteur Warre Borgmans. Aanleiding van de ontvangst is het concert van de Amerikaanse zanger op 4 juni in het Sportpaleis.

Neil Diamond staat al 50 jaar op de planken. Hij verkocht meer dan 128 miljoen albums wereldwijd en heeft maar liefst 37 top tien-singles en 16 top tien-albums.

Zijn jongste studio-album ‘Home Before Dark’ kwam bij de release in 2008 al onmiddelijk internationaal op nummer 1 binnen. Ook de dvd ‘Hot August Night/NYC'(2009) werd al twee keer met platina bekroond.

Verder won de zanger al een Grammy Award, een Golden Globe, een opname in de Songwriters Hall of Fame en de zéér eervolle Sammy Cahn Lifetime Achievement Award. Dit jaar werd hij bovendien opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame 2011. Op 22 mei 2011 won hij de Bilboard Icon Award.

De inmiddels 70-jarige wereldberoemde singer-songwritter heeft Antwerpen in zijn hart: zijn grootouders vertrokken uit Polen en Rusland  met de boot naar Antwerpen. Van daar namen ze de boot naar Amerika.

Bekijk meer foto’s via:

http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157626744675603/show/

take down
the paywall
steun ons nu!