Manu Claeys en Wim van Hees tijdens hun persconferentie

Geef ons de Meccano-studie

Nog op 8 april 2011 herhaalde minister Crevits tijdens een persconferentie dat voortgezet onderzoek van het Meccano-plan niet meer nodig was, opnieuw zonder het zogenaamd uitgevoerde onderzoek publiek te maken.

Als meer onderzoek niet meer nodig is, betekent dit dat er reeds een onderzoek geweest is. Als je dat beweert, moet je dat ook hard kunnen maken. De actiegroepen weten dat het Vlaams verkeerscentrum het Meccano-tracé nooit heeft onderzocht. Wie dan wel?

Vijf dagen later, op 13 april 2011, startten de Antwerpse actiegroepen een campagne 'openbaarheid van bestuur' op. Want als de minister zo stellig is i.v.m. het bestaan van een Meccano-studie, waarom mag die dan niet publiek gemaakt worden?

Samen met de actiegroepen vroegen 464 mensen de zogenaamde Meccano-studie op. De vraag was simpel: geef ons die studie.

De administratie heeft na het registreren van de vraag, twee weken om erop te antwoorden. Op de laatste dag, 28 april 2011, bezorgden minister-president Kris Peeters en minister van Mobiliteit Hilde Crevits een antwoord aan zij die de Meccano-studie opvroegen. Ze verwezen naar de ‘resultaten’ op de www.vlaanderen.be/DAM website.

Die site is gekend. Om zeker te zijn, gingen de actiegroepen nog eens met een luizenkammetje door de website, maar nergens is daar een Meccano-studie te vinden.

Nieuws, Milieu, België, Democratie, Lange wapper, Ademloos, Oosterweel, Burgerparticipatie, Antwerpen, StRaten-generaal, Vlaamse regering -

stRaten-generaal en Ademloos zijn ‘tijdverlies’ Vlaamse regering beu

woensdag 1 juni 2011 11:50
Spread the love

ANTWERPEN – Door in het Oosterweeldossier steeds weer te blijven verwijzen naar een onderzoek dat nooit heeft plaats gehad, kopen minister Hilde Crevits (CD&V) en minister-president Kris Peeters (CD&V) tijd voor hun BAM-tracé.

Uiteindelijk zullen ze moeten toegeven dat het Meccano-voorstel niet is onderzocht. Het Milieu-Effecten-Rapport (MER) voor het BAM-tracé dwingt, de redelijke alternatieven ook te onderzoeken.

“Doe het dus nu en verlies geen tijd meer met onwaarheden te verkondigen.” Dat was dinsdag de teneur op de persconferentie van de actiegroepen stRaten-generaal en Ademloos.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!