Nieuws, Waals gewest, Vluchtelingen, 123, Koningsstraat 123, Ministerie wooncrisis, Dossier:vluchtelingen -

Koningstraat 123 zet zijn deuren open

Koningstraat 123 zet zijn deuren open
dinsdag 31 mei 2011 10:00

BRUSSEL – Achter de gevel van het voormalige administratief gebouw in de Koningsstraat 123 is heel wat te zien. Na de kraakactie van de Gesu-kerk en het bijbehorende klooster, nu bijna vijf jaar geleden, besloten de actievoerders om het gebouw in de Koningsstraat te bezetten. Deze actie vestigde de aandacht op de almaar groeiende wooncrisis in Brussel.

De eigenaar, het Waals Gewest, had niet direct plannen met het gebouw en ging akkoord met een ‘conventie van tijdelijke bezetting’. Nu is het gebouw een thuis voor een zestigtal mensen met heel verschillende achtergronden en zo een effectief alternatief voor het gebrek aan woningen.

Vorig weekend zetten de bewoners de deuren open om de 4de verjaardag van het wooncollectief te vieren. Je kon er de verschillende ateliers bezoeken en de schilderijen en andere creaties van de kunstenaars die er wonen bekijken.

take down
the paywall
steun ons nu!