De volksvergadering begon zondagmiddag om 12h00 met de voorstellen uit de wijkvergaderingen die de dag voordien werden gehouden. Elke woordvoerder van een wijkvergadering kreeg twee minuten om het resultaat van hun bijeenkomt voor te stellen. Een honderdtal wijken namen woord. Het was hartverwarmend hoe sommige woordvoerders van de wijken hun ervaringen beschreven. In sommige wijken zijn er jaren geen wijkbijeenkomsten meer geweest. De opkomst varieerde van 50-tal in kleinere wijken tot enkele honderden in grotere wijken.

De meeste wijken waren voor het openhouden van het kamp al is het als symbool van de 15 mei beweging of tenminste tot de wijkvergadering meer vorm hebben gekregen. De eisen van het 15 mei manifest voor democratische veranderingen en transparantie in de politiek werden door de wijken onderschreven en ze ondersteunden ook de geplande mars tegen de crisis op 19 juni in Madrid.
Nieuws, Europa, Samenleving, Spanje, Jeugdwerkloosheid, Madrid, Protestacties, Watmet, Indignadosbeweging -

De ‘verontwaardigden’ blijven kamperen op Puerta del Sol

maandag 30 mei 2011 14:55
Spread the love

MADRID — De 15 mei-beweging besliste zondag unaniem om de protestacties op Puerta del Sol voort te zetten voor onbepaalde duur.

Het werd een marathonvolksvergadering die begon om 12 uur ‘s middags en pas tegen de late avond eindigde. De volksvergadering werd bijgewoond door enkele duizenden burgers. Jong en oud trotseerden uren de felle zon op een schaduwloos plein om hun stem te laten horen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!