Nieuws, Brussel, Iran, Asielzoekers, Vluchtelingen, Asielprocedure, Rode Kruis, Yeff 2011, YEFF!, YEFF! 2011, Dossier:vluchtelingen -

Asylum Seekers don’t go on Holidays

Asylum Seekers don’t go on Holidays
zondag 29 mei 2011 15:27

Getbasic/DeWereldMorgen.be is de Belgische partner van YEFF! Iedereen tussen 17 en 29 jaar die een fictiefilm, reportage of documentaire realiseerde over culturele diversiteit, kon zijn of haar film inzenden. 4 jonge filmmakers worden in juli uitgenodigd op het 10-daagse YEFF! filmforum in Slovenië.

Mariana en Ann-Laure volgden een jong koppel uit Iran dat in België asiel zoekt. Ze belandden in Antwerpen in december 2010, na een 10-daagse reis in een vrachtwagen. Ze hadden alleen hun documenten bij, een rugzak en hun hoop om een nieuwe thuis te vinden.

Dagelijks melden nieuwe asielzoekers zich aan bij de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel, hopend op een positief advies en de mogelijkheid om een nieuw en veilig leven te starten. De routine van deze nieuwkomers bestaat de eerste maanden uit: omgaan met de huisvestingsproblemen, urenlang aanschuiven bij de Dienst Vreemdelingenzaken en hopen dat hun asiel-interview goed verloopt.

take down
the paywall
steun ons nu!