‘Democracia real ya’ ook in Brussel

zondag 22 mei 2011 18:53
Spread the love

Ook in Brussel verzamelen en betogen al drie dagen aanhangers van de Spaanse beweging Democracia real YA!. Wat zij vooral willen, is dat de echte zorgen van de mensen – werk, wonen, onderwijs, pensioenen – opnieuw in het centrum van het politieke debat belanden.

Vrijdag was er een bijeenkomst met meer dan 600 mensen.

Zaterdag vergaderden ze in een park nabij de Spaanse ambassade. Er werden commissies opgericht over onder andere de internationalisering van de beweging, communicatie en vertalingswerk. Mensen kunnen zich vrij aansluiten en mee de doelstellingen van de beweging vastleggen.

En op zondag, verkiezingsdag in Spanje, was er een samenkomst aan de Beurs in het centrum van Brussel. Er werd symbolisch gestemd waarbij mensen hun voorstellen in de stembus konden steken. Niet enkel Spanjaarden kwamen opdagen. Ook andere nationaliteiten betoonden hun solidariteit met de nieuwe Spaanse protestbeweging in tal van Spaanse steden, en gaandeweg ook op andere plaatsen in de wereld.

take down
the paywall
steun ons nu!