Nieuws, Cultuur, Lokaal, Stampmedia, Genk, C-mine, Genk, Ramzi Zerqane, Salaheddine -

Salaheddine en Ramzi zetten de lachspieren aan het werk

De Rotterdamse stand-upcomedian Salaheddine Benchikhi stelde 7 mei zijn theatershow ‘Salaheddine Live!’ voor in C-mine in Genk. Ramzi Zerqane verzorgde het voorprogramma.

dinsdag 17 mei 2011 09:30
Spread the love

De 30-jarige Salaheddine presenteerde het Nederlandse televisieprogramma ‘Ab en Sal’ en schrijft columns. De stand-upcomedian van Marokkaanse afkomst focust zich op een Marokkaans publiek. Hij scoort met grappen over hilarische momenten in het leven van Marokkanen. Salaheddine hing zijn show op aan de verschillende generaties. Jong en oud herkende zich in zijn humor.

Gemengd publiek

Het publiek was gemengd, tot verbazing van Salaheddine. “Meestal komen alleen Marokkanen naar mijn voorstelling. Dit is de eerste keer dat er ook andere nationaliteiten waren. Daar was ik niet op voorbereid. Ik moest nu sommige grappen uitleggen aan de niet-Marokkanen”, aldus Salaheddine. “Ik vind het positief dat mijn show een nieuw publiek aanspreekt. Misschien moet ik in de toekomst mijn grappen daardoor wel aanpassen.”

Het Belgische koppel Mariette Van Wijlick en Windy Gijsen genoot van de voorstelling. “We hebben goed gelachen en ik vond het heel educatief”, aldus Van Wijlick. “Het publiek is enthousiast en er hing een leuke Marokkaanse sfeer”, gaat Gijsen verder.

Ramzi blijft zitten

Ramzi Zerqane warmde het publiek op. Ook hij grapte over situaties die herkenbaar zijn voor Marokkanen. Hij stelde zich voor als een dubbele allochtoon omdat hij als Marokkaan van Nederland naar België verhuisde.

Met zijn comedyproject ‘Ramzi blijft zitten’ wil hij jongeren op een grappige manier motiveren om te blijven studeren. “Jongeren vinden school vaak saai. Ik haal inspiratie voor dit project uit mijn eigen ervaring.”

© 2011 – StampMedia – Tekst: Amal Maataoui, foto’s: Boumediene Belbachir

take down
the paywall
steun ons nu!