Cultuur, Pukkelpop, De week in muziek -

Luisterpost: De week in muziek 17.05

Een week met talloze concertaankondigingen waaronder Josh T. Pearson, Roger Daltrey plays The Who, 2manydjs Live, Arsenal, O.M.D… Verder een hele rist interessante cd-releases. Namen? Moby, Boban I Marko Markovic Orchestra, Ben Harper, Andy Stott… En als toemaatje de soundtrack voor de huidige regeringsformatie!

dinsdag 17 mei 2011 23:53
Spread the love


doc

 

Concertaankondigingen

We hadden nog maar net een aantal interessante namen voor het Gentse Boomtown Festival aangekondigd vorige week of er liepen alweer nieuwe, fijne namen vanuit die hoek: Josh T. Pearson, Bob Log III, Secret Sisters, 11th Dream Day, Taylor Mc Ferrin, Balthazar, Broken Glass Heroes, Teddiedrum en Gorki spelen er deze zomer.

Ook Pukkelpop komt op stoom met tonnen nieuw geluidsvoer: Fake Blood, Etienne de Crécy, Matthew Dear , Azari & III. The Kills, Twin Shadow, Fucked Up, Crystal Fighters, Das Pop, Within Temptation, Tinie Tempah, Beardyman, Esben And The Witch, Suuns, The Avett Brothers, Zornik, Katy B, Chromeo, Yelle. Panic! At The Disco, The Wombats, The Hickey Underworld, Friendly Fires, Battles, Kurt Vile & The Violators en The Pains Of Being Pure At Heart, naast nog vele anderen…

De Lokerse Feesten haalden ook nog fors uit met hun rist afsluitende namen: Interpol, Roger Daltrey Performs The Who’s Tommy, 2manydjs Live, Arsenal, O.M.D., Gogol Bordello, Daan ‘Simple’, The Subs, Sharon Jones & The Dap-Kings en North Mississippi Allstars Duo.

Het Brugse Cactus Festival maakte haar affiche rond met Gentleman & The Evolution en het ongelooflijke Staff Benda Bilili.

Mooie aankondiging: top Americana/roots-band The Felice Brothers speelt op woensdag,14 december 2011 in de AB, qua intensiteit kan dat in de winter gerust tellen…

Kondigden we vorige keer hun grote voorbeelden Tinariwen aan, dan kunnen we u nu met veel plezier een concert van Tamikrest op donderdag 10 juni in de Rotonde van de Botanique melden. 

Dichterbij presenteert Les Ateliers Claus (Brussel) nu zondagmiddag Mountains, Nate Wooley en Oubys en dat slechts voor 5 euro.

Ook Couleur Café blijft maar namen uitbrengen: Ziggy Marley, Ghostpoet, Irma, Ziggi Recado en Keny Arkana. Meteen ook even hun fijne milieu- en soldiariteitspolitiek in het zonnetje zetten. Zoals elk jaar geeft een Couleur Café-ticket gratis toegang tot het MIVB-net gedurende de drie dagen van het festival en zijn er de Couleur Café nachtbussen tot 3u ’s morgens. Wie met de trein naar Couleur Café komt, kan genieten van een Couleur Café treinbiljet aan -50%. Dit ticket is geldig vanaf vrijdag 24 juni om 9u ‘s morgens tot en met maandag 27 juni 16u. Het Couleur Café treinbiljet kan vanaf 25 mei aangekocht worden in elk NMBS-station. Alle details hier. Couleur Café wil ook de aandacht vestigen op internationale solidariteit. In 2011 worden de vrijwilligers en de bijdrage die ze leveren aan onze samenleving in de bloemetjes gezet. Hierdoor wil CC meewerken aan de erkenning van het vrijwilligerswerk in Europa én in België. In het Solidarity Village informeren een tiental ngo’s via ludieke acties het publiek over hun werking. Deelnemende ngo’s: Asmae, Caritas International, Plan België, Clown et Magicien Sans Frontière, Dynamo International, Vredeseilanden, Damiaanactie, De Belgische Ontwikkelingssamenwerking (DGCD), Artsen Zonder Grenzen, OXFAM Solidariteit, Projet Kikot en Service Volontaire International. 

Zaterdag is er dan weer Les Goûts De Gand ofwel Wereldmuziek In Gentse Wijken, een fijn initiatief .

Ook dit weekend in Gent (en ook al gratis): Jazz sur l’Herbe in het Citadelpark.

Over Gent gesproken: naar de Handelsbeurs komt op 28 september de legendarische zangeres Janis Ian. Ze werd lang geleden bekend met de hit ‘At 17’, maar inmiddels is ze al… 60!

intressante plaatjes die deze week verschijnen:

Andy Stott  – Passed Me By 

13 & God – Own Your Ghost 

Ben Harper – Give Till It’s Gone 

Company of Thieves – Running From A Gamble 

Damon & Naomi – False Beats And True Hearts 

Danger Mouse & Daniel Luppi – Rome 

Mai Doi Todd – Cosmic Ocean Ship 

Moby – Destroyed 

Planningtorock – W 

Ruth Gerson – Deceived 

Tinie Tempah – Disc-Overy

Boban I Marko Markovic Orchestra Vs Fanfare Ciocarlia: Balkan Brass Battle

Psychedelic Horseshit – Laced

Dominik Eulberg – Diorama

 

Belgisch toemaatje:

Het Belgische Ultrasonic 7 brengt met ‘Work It Out’ de soundtrack voor de huidige monsterregeringsformatie. Kijk maar naar de video hier. Met Arno, Clint, Elio en Bart.

 

take down
the paywall
steun ons nu!