Solidariteit met Ricardo, tegen politiegeweld
Nieuws, Samenleving, Betoging, België, Politiegeweld, Brussel -

Solidariteit met Ricardo, tegen politiegeweld

maandag 16 mei 2011 16:45
Spread the love

BRUSSEL – Maandagmiddag verzamelden zo’n 300 mensen voor het Justitiepaleis in Brussel om hun solidariteit te betuigen met Ricardo en een rechtvaardig proces te eisen tegen twee politie-agenten.

Naast Ricardo zelf, namen vertegenwoordigers van CRER, de Ligue des Droits de l’Homme, een steuncomité voor Ricardo en Ecolo het woord.

De Ligue des Droits de l’Homme kaartte het politiegeweld aan tegen mensen zonder papieren en tegen wie opkomt voor deze mensen. Dit gebeurde tijdens het No Border Camp op grote schaal, maar herhaalt zich tot op vandaag bij geweldloze acties zoals het concert Steenrock.

De Ligue vindt de straffeloosheid bij politie-agenten onaanvaardbaar en eist een rechtvaardig proces. Hiervoor wordt een klacht ingediend en een advocaat aangesteld.

Het steuncomité voor Ricardo wil mensen en middelen mobiliseren om het proces te ondersteunen en om de behandeling van Ricardo’s gebit te kunnen betalen. Ricardo zelf deed zijn hele verhaal en was erg ontroerd door de grote opkomst en steunbetuigingen.

take down
the paywall
steun ons nu!