Het regent klachten over Agrexco bij de politie
Vredesactie, Gent, Agrexco, Nationale klachtendag -

Het regent klachten over Agrexco bij de politie

zaterdag 14 mei 2011 17:54
Spread the love

Stop oorlogseconomie : meer dan 400 mensen leggen klacht neer

Van Hasselt tot Diksmuide, van Eeklo tot Aarlen, in meer dan 20 gemeenten verspreid over België stapten vandaag ongeveer 400 mensen naar het politiekantoor. Ze legden er persoonlijk klacht neer tegen Agrexco. Dat bedrijft koopt landbouwgoederen uit illegale Israëlische nederzettingen in bezet Palestijns gebied en verkoopt ze in ons land. Deze handel zorgt voor onderdrukking en uitbuiting van duizenden Palestijnen. Agrexco overtreedt met deze handel het internationaal humanitair recht. Onze overheid kan dit stoppen door gewoon de wet toe te passen. Winst slaan uit ernstige mensenrechtenschendingen is immers illegaal.

Een fotoreportage uit Gent.

take down
the paywall
steun ons nu!