Mano Mundo: momentopname van een zaterdagmiddag
Lokaal, Antwerpen, Boom, Mano Mundo, Wereldfestival -

Mano Mundo: momentopname van een zaterdagmiddag

dinsdag 10 mei 2011 11:20
Spread the love

BOOM – Zaterdagmiddag 7 mei 2011 op de Schorre. Mano Mundo toont onder een brandende zon dat het véél meer is dan een muziekfestival.

Reeds bij het binnenkomen van het terrein valt de stand op van apopo, een fantastisch project waarbij Afrikaanse reuzenhamsterratten worden getraind om landmijnen op te sporen. Het wonderbaarlijke aan de uitzonderlijke reukzin van deze dieren is dat ze ook kunnen worden ingezet om TBC in een zeer vroeg stadium te kunnen detecteren in menselijke speekselstalen. Door een (keramische) klaproos te kopen, kan je dit project financieel steunen.

Voorts worden de festivalbezoekers via verschillende campagnes over klimaatverandering, wereldwijde gezondheidszorg, gehoorschade, waardig werk e.d. bewust gemaakt van de prolematiek van deze thema’s.

Op de deltaweide was er de wereldmarkt waar je bij talloze kraampjes een ruime keuze kon maken uit alternatieve lifestyle-spullen.

In de tenten waren er allerhande workshops en demonstraties waar groot en klein naar hartelust kon aan deelnemen.

Zo als steeds waren ook over het hele terrein de nodige drank- en eetstandjes: gaande van de traditionele friet-met-mayonaise tot de wat meer exotische Nepalese of Afrikaanse specialiteiten.

Buiten de grote festivaltent, waar de optredens plaatsvonden, kon je als je je neus volgde op de geur van ‘the magic herb’ verzeild geraken in de rastatent waar de dreads weelderig wapperden op de reggaebeat.

Moest je ondanks het schitterende weer en de fantastische sfeer toch wat depri geraken, waren er nog altijd de meisjes van de ‘free hugs’ die je er met een dikke knuffel er zo weer bovenop kregen.
Enkele sfeerbeelden van op de weide en de evenementtenten op een zaterdagmiddag.

take down
the paywall
steun ons nu!