Cultuur, Cultuur, De week in muziek -

Luisterpost: De Week In Muziek 0905

Deze week start een van de meest interessante festivals van het jaar: Les Nuits in de hoofdstedelijke muziektempel Botanique. Maar de Week In Muziek bevat natuurlijk nog meer concertaankondigingen, de cd’s die deze week verschijnen en een stel nieuwe legale downloads. Comme d’habitude.

dinsdag 10 mei 2011 00:28
Spread the love

Downloads

Elke maand presenteert de onvolprezen Amerikaanse website Stereogum een compilatie van de meest interessante gratis tracks die verschenen op het net. Deze keer vinden we onder meer Ganglians, EMA, John Maus, Grimes, Laurel Halo en Com Truise in de aanbieding.

Op diezelfde site vinden we trouwens een mooie remix door Laurel Halo van een Grimes-nummer.

Ook het Britse blad Clash geeft op geregelde tijdstippen een verzamelaar weg. Deze maand zitten daarin Amon Tobin, Three Trapped Tigers, Pete and the Pirates en Black Devil Disco Club in.

Concertnieuws

Zoals vermeld in de inleiding staat deze week Les Nuits in de Botanique. Het hele programma, met alle laatste info overbeschikbaarheid van de tickets vindt u hier. Feest van 10 tot 29 mei met hoogtepunten als Sufjan Stevens, Congotronics vs. Rockers, Pere Ubu, An Pierlé & White Velvet, Thomas Dybdahl, Villagers, Kurt Vile & The Violators, Bill Callahan, Agnes Obel, Animal Collective, Josh t. Pearson, Sam Amidon, Low, Twin Shadow, dEUS… en nog véél meer moois.

10 jaar geleden kwam Zornik, na een finaleplaats in ‘Humo’s Rock Rally’ voor het eerst naar buiten met de single ‘Love Affair’. Vele albums en honderden concerten later vindt de groep het nu tijd om te vieren en dat gebeurt op 29 oktober in de AB.

En net toen we dachten dat we alles al wisten van de festivalzomer, krijgen we uit diverse hoeken nog meer nieuwe namen. Feest in het Park uit Oudenaarde kondigt internationale superster Sean Paul, Zombie Nation, Hercules & Love Affair, Lefto en Highbloo  aan. De vroege beslisser wordt nog steeds beloond: tot 31 mei betaal je voor een weekendticket € 63. Dat stijgt naar € 73 van 1 juni tot 30 juni; nadien is de prijs € 83.

Ook AFF voegt opnieuw 4 nieuwe bands toe aan de affiche: The Method, Low Vertical, Rones en feetfetish. Meer namen, waaronder nog twee headliners, worden binnenkort bekendgemaakt. AFF is gratis en vindt plaats op 5 en 6 augustus op C-Mine in Genk.

We mogen u zeker ook niet de aankondiging van het concert van Tinariwen onthouden. De woestijnrockers komen op 19 oktober naar de AB.

Ook de Botanique houdt niet op na Les Nuits -,want er werden zowel concerten van het fantastische Papercuts op vrijdag 17 juni als Tom Vek op dinsdag 21 juni aangekondigd.

De bekende Amerikaanse zangeres Tori Amos presenteert dan weer haar “Night of Hunters” met twee concerten, eentje op vrijdag 28 oktober in de Elisabethzaal in Antwerpen en de dag erop in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

Origineel zijn ze altijd al geweest, maar het lijkt wel of Das Pop dit jaar alle zeilen bij zet. Op 4 en 5 juni zal de groep haar eigen Das Pop Up Store hosten in de RA in Antwerpen. Op zondag zal Bent Van Looij zelfs een tijdje deejay spelen in de winkel, terwijl er heel het weekend exclusief Das Pop-materiaal zal verkocht worden.

En nu we toch bij de Belgen zitten. Triggerfinger speelde nog maar net op het dak van het MAS en kondigt nu aan ze de soundtrack schrijven voor het Vlaamse speelfilmdebuut ‘Offline’ van regisseur Peter Monsaert. De hoofdpersonages worden vertolkt door Wim Willaert (’22 mei’, ‘Ex-drummer’, ook muzikant bij De Dolfijntjes en The Flat Earth Society) en Anemone Valcke (‘Aanrijding in Moscou’ & ‘Adem’). De film wordt in september 2012 in de bioscoop verwacht. Op 12 mei speelt de groep trouwens een concert in de Londense Barfly.

CD’s: Nieuw en interessant:

Okkervil River – I Am Very Far

Raphael Saadiq – Stone Rollin’

The Antlers – Burst Apart

The Cars – Move Like This

The Felice Brothers – Celebration Florida

This Will Destroy You – Tunnel Blanket

Mick Harvey – Sketches from the Book of the Dead

Africa Hitech – ’93 Million Miles’

Gang Gang Dance – Eye Contact

Man Overboard – The Human Highlight Reel

Manchester Orchestra – Simple Math

Urge Overkill – Rock & Roll Submarine

Wild Beasts – Smother

Jesu – Ascension

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!