Nieuws, Lokaal, Antwerpen, Gevangenis Antwerpen, Personeelstekort, Staking cipiers, Begijnenstraat -

Cipiers staken in Antwerpse gevangenis Begijnenstraat

maandag 9 mei 2011 15:00
Spread the love

ANTWERPEN – De cipiers van de gevangenis in de Begijnenstraat in Antwerpen hebben op dinsdag 3 mei het werk neergelegd. Reden was het personeelstekort en de overvolle gevangenis. In Antwerpen zijn momenteel 750 gedetineerden. Normaal zijn er 400 plaatsen.

Drie gevangenen in één cel, matras op de grond, zorgt voor extra problemen voor de cipiers. Zij worden ook regelmatig bedreigd met messen, vorken op kapotte flessen.

De overplaatsing van 650 gedetineerden naar Tilburg (NL) destijds, had de druk wel verminderd, maar dit is nu verleden tijd. In Antwerpen zijn alleszins 15 cipiers te kort.

Donderdagavond heeft de directie een voorstel tot oplossing geformuleerd. Vrijdag heeft het personeel met een ruime meerderheid dit voorstel aanvaard.

Om 6 uur zaterdagmorgen werd de staking stopgezet. De lokale politie en de civiele bescherming (in de keuken) nam tot dan de taken over. Gevolg van de staking was ook dat geen wandelingen werden toegelaten. Gevangenen mochten niet douchen, bezoek of telefoon ontvangen.

Eigenlijk is deze gevangenis niet meer van deze tijd. Bekijk meer foto’s via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157626660743914/show/

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!