Jongeren bezetten kantoren PS en N-VA in Brussel
Brussel, Lokaal, Politieke crisis, N-VA, PS, Brussel, Jongerenactie, Dossier N-VA -

Jongeren bezetten kantoren PS en N-VA in Brussel

Op donderdag 5 mei hebben jongeren van verschillende politieke strekkingen de kantoren van zowel de PS als de N-VA in Brussel met een 'guerrilla-actie' bezet. De jongeren pleiten voor meer politieke transparantie en een duidelijk teken van vooruitgang in de politieke crisis.

donderdag 5 mei 2011 14:35
Spread the love

De sit-in begon om 11 uur. De gebouwen van de N-VA en de PS werden tegelijkertijd betreden door deze geweldloze actie. Zowel jongeren uit de hoek van CD&V, SP.A als Groen! en Open VLD pleiten voor een grotere transparantie tijdens de onderhandelingen.

Ze vinden het bijvoorbeeld niet kunnen dat er geen concrete punten noch resultaten, voor zover die er zijn, worden vrijgegeven door de betrokken partijen.

Ook het gebrek aan resultaat en vooruitgang stuit hen tegen de borst. Na een jaar onderhandelen staan we nog nergens, integendeel, de impasse groeit, klinkt het. Als burgeronderhandelaars proberen zij geweldloos en sereen de partijen aan te zetten om snel een oplossing te zoeken voor de problemen in de Belgische politiek.

Wie gijzelt wie?

Met de slogan ‘Wie Gijzelt Wie’ hopen deze jongens en meisjes op heel wat sympathie te kunnen rekenen bij de gewone man. De actie wil N-VA of PS niet viseren, maar richt zich naar alle partijen rond de onderhandelingstafel. Alle partijen moeten namelijk mea culpa durven slaan.

Ook willen deze jongeren de aandacht vestigen op onze democratie, die momenteel zwaar ondermijnd wordt. Premier Yves Leterme (CD&V) en zijn partij verloren stemmen, toch is hij momenteel nog altijd aan zet in de ontslagnemende regering van lopende zaken.

Dit is een regering die niet afgestraft kan worden als ze iets fout doet, noch kan ze ontslagen worden. Bij de burger daalt de interesse in de politiek zienderogen en dit kan zeer ernstige gevolgen hebben, weten enkele actievoerders te vertellen.

© 2011 – StampMedia – Lieze Neven

take down
the paywall
steun ons nu!