Nieuws, Nederland, Nieuws, Gent, Ggo, Field liberation -

Gentech-veld beschoten met bio-aardappelen

Gentech-veld beschoten met bio-aardappelen
donderdag 5 mei 2011 19:29

Dit voorjaar gaan er voor het eerst op commerciële schaal genetisch gemodifieerde aardappelen de grond in want de Europese Commissie gaf de toestemming voor de teelt van de Amflora-gentech-aardappel van BASF. Ook lopen er in België en Nederland veldproeven met DuRPH-gentech-aardappelen.

Op woensdag 4 mei werden in Wetteren deze DuRPh-aardappelen gepoot. Die dag was er in Flevoland een burgerinspectie van een veld waar dezelfde aardappelen geplant worden door de Universiteit van Wageningen.

De deelnemers van het Landbouw Actie Kamp, waaronder enkele Belgen van de Field Liberation Movement, namen deel aan de actie. Ze markeerden de bewuste percelen en schoten met behulp van een speciaal aardappelkanon bio-aardappelen het veld in.

Op 29 mei willen ze de gentech-aardappelen op het proefveld in Wetteren rooien en vervangen door biologische aardappelen. 

take down
the paywall
steun ons nu!