Cultuur, Manu chao, De week in muziek, Osama Bin Laden -

Luisterpost: De Week in muziek 03.05

Twitter-reacties van muzikanten op de dood van Osama Bin Laden, gratis downloads, de komst van Manu Chao naar het Rivierenhof en de meest interessante releases van de week. U vindt het allemaal in deze nieuwste aflevering van de week in muziek.

dinsdag 3 mei 2011 12:58
Spread the love

OBL

Osama Bin Laden is dood. Maar hoe reageert de muziekwereld hierop? Op de stereogum-site krijgen we een reeks van twitter-reacties van indierockers (Moby, Flying Lotus, Decemberists…). Wie dan weer de pop- en hiphop-namen (als Snoop Dogg, Katy Perry, Rihanna…) hun reactie wil lezen, moet naar Billboard.com.

Op komst

Het Antwerpse Openluchttheater Rivierenhof kondigt dan weer een belangrijke gast aan op 03/07: niemand minder dan Manu Chao. Maar daarnaast is er ook de komst van Midlake, Sinead O’Connor, The Bony King of Nowhere en de voorman van Starsailor, James Walsh.

Het andere nieuws vandaag is dat Dour de laatste namen van zijn affiche bekend maakt. Metronomy, Hercules And Love Affair, Edward Sharpe & The Magnetic Zeros, Tahiti 80, 13&God (The Notwist vs Themselves), Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou, Johnny Clarke, Beat Torrent, Airship, Cloud Control, Leif Vollebekk, K-Branding, Ultraphallus, Dj Kemicalkem, Enduser en Merauder zijn de laatste namen die het goedgevulde programma van de 23e editie vervolledigen. 

Ook de Lokerse Feesten kondigden nieuwe namen aan: Scissor Sisters, Hooverphonic, Erykah Badu, Jamie Lidell, Selah Sue, Soulfly, Thin Lizzy (?) en The Datsuns.

Van een heel andere dimensie is het nieuws dat oude rocker Peter Frampton ter gelegenheid van het 35 jaar geleden verschijnen van zijn historische dubbel-Lp ‘Frampton Comes Alive’ afzakt naar de Antwerpse Elisabethzaal op 18 november.

Downloads: gratis, legaal en onmisbaar

Vetiver’s nieuwste cd ‘Errant Charm’ verschijnt volgende maand, dat hadden we hier reeds aangekondigd, maar ze geven er ook de single van weg. Die kunt u hier vinden, samen met vijf oudere nummers van de band.

Shout Out Louds zanger Adam Olenius heeft tegenwoordig zijn eigen popduo Serenades en van een eerste EP kunt hier alvast de mooie kapmerpop van ‘Birds’ oppikken.

We hebben de kijkers onder ons (mensen die bij hun muziek graag een videootje willen) sterk verwaarloosd de afgelopen weken, maar misschien dat we ze gewoon moeten doorlezen naar deze bladzijde met de beste (alternatieve) video’s van de afgelopen week. Die rubriek is telkens een onthutsende ervaring, omdat de beelden het vaak van de muziek halen  of net omdat de beelden de muziek onrecht aandoen. Anyway: deze wekelijkse compilatie is razend interessant om je facebook-bladzijde op te fleuren, zoals u wel zult merken.

Interessante cd’s deze week

Architecture In Helsinki  – Moment Bends  

Beastie Boys  – Hot Sauce Committee Part 2 

Cat’s Eyes  – Cat’s Eyes  

Colbie Caillat  – All Of You  

Fleet Foxes  – Helplessness Blues  

Randy Newman – The Songbook Volume 2

Hugh Laurie – Let Them Talk

Ezekiel Honig – Folding In On Itself 

Robag Wruhme – Thora Vukk

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!