Brussel, ABVV, Vluchtelingen, Brussel, Dag Van de Arbeid, Rene Van Cauwenberghe, Philippe Van Muylder, Kimo Williame, Dossier:vluchtelingen -

1 mei voor werknemers met en zonder papieren

1 mei voor werknemers met en zonder papieren
maandag 2 mei 2011 20:22

In stoet trok het ABVV op 1 mei van het Fontainasplein naar het Rouppeplein. Daar luisterden Nederlands- en Franstalige Brusselaars zij aan zij naar onder andere de Brusselse ‘Jour de Fête’ en de Cubaanse groep ‘La Sonora Cubana’.

René Van Cauwenberghe en Philippe Van Muylder van het ABVV maken zich zorgen over de manier waarop Europa greep probeert te krijgen op het sociaal-economische beleid van de lidstaten. Zij blijven ijveren voor het behoud van de koopkracht en een goede gezondheidszorg.

Ook de leden van het Collectief Werknemers Zonder Papieren waren aanwezig. Zij betuigden hun solidariteit met alle werknemers, vroegen begrip voor hun  situatie en respect voor hun rechten.
 

take down
the paywall
steun ons nu!