Lokaal, Muziek, Genk -

Hooverphonic bekoort publiek in Genk

GENK - Op 26 april speelde Hooverphonic na een korte tour in Nederland weer in eigen land. De band trad voor het eerst op in het vernieuwde cultuurcentrum C-mine in Genk. Kersverse zangeres Noémie Wolfs kon zowel oude als nieuwe fans bekoren.

vrijdag 29 april 2011 19:10
Spread the love

In vijftien jaar versleet Hooverphonic vier zangeressen. Nadat Geike Arnaert de groep na tien jaar verliet in 2008, gingen bezielers Alex Callier en Raymond Geerts op zoek naar een nieuwe zangeres.

Die vonden ze in Noémie Wolfs, amper 22 jaar en zonder muzikale scholing. Eind 2010 werd de single ‘The Night Before’ gelanceerd, de gelijknamige plaat volgde snel.

De fans zakten talrijk af naar C-mine om Hooverphonic aan het werk te zien. Twintigers Didier, Griet en Caroline zijn fan van zowel het nieuwe als het vroegere oeuvre. Ze zijn nieuwsgierig naar de podiumprésence van de nieuwe zangeres, maar hopen ook oudere nummers te horen. De 12-jarige Myrthe Meylaerts werd fan dankzij ‘The Night Before’ en koestert hoge verwachtingen.

Die met zijn shnor

Hooverphonic heeft net een paar optredens in Nederland achter de rug en was blij weer in eigen land te spelen. En dan nog in de thuisstad van drummer Arnout Hellofs. “Die daar, met zijn baard en shnor”, grapte Noémie Wolfs.

Alex Callier verbaasde zich over het kalme Genkse publiek. De sfeer zat goed, want toen bleek dat violist Cedric Murrath om middernacht jarig was, barstte een spontaan verjaardagslied los.

Noémie is beter

De 27-jarige Stefania Karafotiou kreeg een kleine glansrol toebedeeld tijdens het concert. Ze werd opgemerkt door Noémie Wolfs toen het publiek mocht meezingen met klassieker ‘Sometimes’. Wolfs gaf prompt haar microfoon door.

Hoewel Karafotiou een groot applaus kreeg, was ze zelf niet tevreden over haar inbreng. “Het was helemaal niet goed!” Over het concert was ze wel te spreken. “Noémie doet het goed, misschien zelfs beter dan Geike!”

© 2011 – StampMedia/Xios – Tekst: Liesbeth Merckx, foto: Sebastiaan Franco

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!