Nieuws, België, Brussel, Lokaal, Daklozen, Brussel, Pisspot Festival, Chez nous/Bij ons, Pispotten festival, Openbare toiletten, Karine Lalieux -

Pispotfestival voor meer en gratis openbare toiletten

Pispotfestival voor meer en gratis openbare toiletten
donderdag 28 april 2011 18:41

De daklozenorganisatie Chez nous/Bij Ons organiseerde op 27 april de vijfde editie van het Pispotfestival op de Nieuwe Graanmarkt in Brussel. Met het festival wil de organisatie op een ludieke manier de roep van hun publiek in de actualiteit te houden: meer gratis openbare toiletten, ook voor vrouwen en anders-validen.

In tegenstelling tot wat velen denken, is het niet uit gemakzucht dat daklozen in straathoeken pissen of dat dakloze vrouwen tussen twee auto’s hurken om hun behoefte te doen. Wildplassen kan je immers een boete opleveren van 50 tot 250€. De meeste straatbewoners doen dit uit pure noodzaak: in cafés of restaurants zijn daklozen vaak gewoon niet welkom en er is een tekort aan gratis openbare toiletten in Brussel.

Brussels schepen van Openbare Netheid Karine Lalieux (PS), meldde net voor de start van het Pispotfestival dat de Brusselse sanitaire voorzieningen de komende jaren verdrievoudigd worden.

take down
the paywall
steun ons nu!