Nieuws, België, Brussel, Libië, Palestina, Irak, Vrede, LeCoTo, Paasmars, Genval, Afghanisatn -

Negende Paasmars voor vrede

Negende Paasmars voor vrede
woensdag 27 april 2011 11:56

Op 25 april stapten ongeveer honderd mensen 20 km van Genval naar de Beurs in Brussel. Ze willen hiermee protesteren tegen de conflicten in Afghanistan, Irak en Palestina, hun hoop uitdrukken voor vrede in de wereld en hun solidariteit betuigen met de volksrevoluties in de Arabische wereld.

Het collectief van vredesorganisaties uit Leuven (LeCoTo) organiseert deze Paasmars voor de vrede sinds 2003. De mars startte als een protest tegen het uitbreken van de oorlog in Irak. Volgens de deelnemers zijn eisen van toen vandaag nog altijd actueel: ondanks de vele beloftes is het einde van de bezetting van Irak door de VS nog veraf. In Afghanistan zijn er nog steeds verschillende Europese landen actief, waaronder ook België. En de bezetting van Palestina en de blokkade van Gaza zijn een bron van onrecht en onnodig lijden voor het Palestijnse volk.

take down
the paywall
steun ons nu!