Cultuur, Pukkelpop, De week in muziek -

Luisterpost: De week in muziek 26.04

Tips en info voor wie wil weten wat er aan moois op muzikaal vlak verschijnt, de eerste namen van Pukkelpop en heel wat andere festivals en een heel pak legale en gratis downloads.

dinsdag 26 april 2011 12:10
Spread the love

Concertnieuws 

…blijft nog steeds gekaapt door de festivals. En een heel grote naam gooide meteen een karrenvracht namen op het net. Pukkelpop kondigde een deel van de affiche aan en gaf meteen ook aan dat de voorverkoop morgen begint.

Hier alvast de namen (in vetjes een paar opvallende):

donderdag 18 augustus

Foo Fighters – Thirty Seconds to Mars – Rise Against – Skunk Anansie – Paul Kalkbrenner – Fleet Foxes – Crookers – Dave Clarke – The Streets – Bullet For My Valentine – Mark Ronson & The Business Intl – James Blake – Bring Me The Horizon – Good Charlotte – Face To Face – Explosions in the Sky – Benga & Skream ft. Youngman – Skrillex – Anna Calvi – DJ Fresh – As I Lay Dying – Congorock – Wolf People – Eliza Doolittle – Trophy Wife – The Naked And Famous – Title Fight – Canblaster – Modestep – Noah and the Whale – Dry The River – Adept – Miles Kane

vrijdag 19 augustus

Eminem – The Offspring – Deftones – Bloody Beetroots Death Crew 77 – Crystal Castles – Jamie Woon – Suicidal Tendencies – Jose James – Benny Benassi – The Raveonettes – Patrick Wolf – No Use For A Name – Birdy Nam Nam – Calvin Harris (dj set) – Noisettes – Nero – New Found Glory – Andy C & MC GQ – Bonobo – Camo & Krooked – Mayer Hawthorne & The County – Yellowcard – Drop the Lime – Bouncing Souls – Little Dragon – Gesaffelstein – Wu Lyf – Example – Planning to rock – Fenech Soler – The Antlers

zaterdag 20 augustus

dEUS – Duck Sauce – Trentemøller (live) – Apocalyptica – Cassius (dj set) – A-Trak – The Subs – Blonde RedheadLykke Li – The View – Stromae – Borgore – The Horrors – Carte Blanche – SebastiAn – Warpaint – Busy P – Sebadoh – Feadz – …And You Will Know Us By The Trail Of Dead – Hudson Mohawke – Yuck – Danny Byrd – Rustie – Gay for Johnny Depp – Mount Kimbie – Dorian Concept – Emalkay – Japanese Voyeurs – Ramadanman aka Pearson Sound – Yashin – Untold – Your Demise – Devil Sold His Soul – Bleed From Within – Breakage Live Feat Jess Mills – Wild Beasts – The Shoes – OFF! 

Rock Werchter gaf vorige week dan weer net haar laatste namen prijs en een affichecorrectie: Ke$Ha, The Pretty Reckless en Grouplove worden aan de affiche toegevoegd. The Noisettes annuleren hun komst, vervanger is My Chemical Romance.

Ook nieuwe namen voor het Brugse Cactusfestival: Arsenal, Hooverphonic, Cold War Kids, Joan As Police Woman en Intergalactic Lovers komen erbij op 8, 9 en 10 juli in het Minnewaterpark.

In de Abdij van Floreffe  is er van 5 tot 7 augustus het Esperanzah!-festival. Een deel van het puikje uit de wereldmuziek verzamelt daar. Oordeel maar zelf: Afrocubism, Professor, Sharon Jones & the Dap-Kings,  Ialma,  Amsterdam Klezmer Band, La Phaze, Les Ogres de Barback, Parov Stelar Band, Bomba Estéreo, Les Têtes Raides, Blue King Brown, OqueStrada, Hoquets…

Couleur Café mikte eveneens een paar namen in de actualiteit: Alborosie, Method Man & Redman (Wu-Tung Clan & Def Squad),  Absynthe Minded. Arsenal, Raggasonic…

Ook Openluchttheater 2011 in Rivierenhof te Deurne doet niet onder. Wat te zeggen van de Ierse folkpunks The Pogues, soulmadam Joss Stone, Dinosaur Jr., Stef Bos, Yevgueni, een nieuwe show van Hooverphonic (de eerste was direct uitverkocht)en Absynthe Minded.

Boomtown ( tijdens de Gentse Feesten 5 dagen op 5 podia) gooit nog meer namen in de arena: Intergalactic Lovers, Frankie & the Heartstrings, Herman Dune, Architecture in Helsinki, True Bypass, Yuko en Steak nr. 8.

Downloads

Radiohead bedankte de trouwe fans deze week met twee gratis songs uit de King Of Limbs-sessies. De cadeautjes gingen naar mensen die de plaat via het net hadden gekocht. We moeten zeggen dat vooral de song ‘Supercollider’ heel erg fijn is.

Hun naam klinkt weinig belovend, maar Psychedelic Horseshit is begonnen aan haar (ook al niet smakelijk betitelde) ‘Shitty Sundays’ serie van vrije downloads. Elke zondag een out-take van hun half mei te verschijnen cd. Vind ze hier.

Wie zijn elektronica graag een beetje tegendraads en experimenteel wil, verwijzen we graag naar ‘10’ de gratis verzamelaar van het Room 40-label, met namen als Scanner, David Toop, Janek Schaefer , Chris Abrahams, Taylor Deupree, Rafael Anton Irisarri, David Grubbs, Koen Holtkamp, Xiu Xiu… de moeite.

En om met een opmerkelijke track te eindigen: het briljante Japanse éénmansgezelschap World’s End Girlfriend brengt nu eindelijk hun nieuwste ‘S E V E N   I D I O T S’ ook in Europa uit. ‘Les enfants du Paradis’ kun je hier gratis meepikken.

Interessante nieuwe cd’s

Tamikrest – Toumastin 

Sleepingdog – With Our Heads In The Clouds And Our Hearts In The Fields 

Julian Lynch – Terra 

Zongora – Doverie

Mark Mcguire (Emeralds) – A Young Persons Guide

Cass McCombs – Wit’s End 

Cat’s Eyes – Cat’s Eyes (met lid van The Horros en operazangeres)

Daedelus – Bespoke 

Emmylou Harris – Hard Bargin 

Holy Ghost! – Holy Ghost! 

Kode9 & the Spaceape – Black Sun 

of Montreal – Thecontrollersphere 

Prefuse 73 – The Only She Chapters 

Tindersticks: ClaireDenis collected soundtracks

The Wombats – This Modern Glitch

Times New Viking – Dancer Equired 

Younger Brother – Vaccine

Various Artists – Delta Swamp Sounds From The South. At The  Crossroads of Rock, Country and Soul  (met Lynyrd Skynyrd, Joe South, The Allman, Boz Scaggs, Bobbie  Gentry, Leon Russell, Tony Joe White, Big Star, Johnny Cash…)

Benny Zen – Run Back To The Safety Of The Town (alias Peter Houben  van Nemo, Mitsoobishi  Jackson, Ultracowboy)

Dutch Uncles – Cadenza 

Blick Bassy – Hongo Calling

Habib Koite & Afel Bocoum & Oliver  Mtukudzi – Acoustic Africa in Concert

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!