Stampmedia, Urban, Boom Boom Pow, Berchem, Yoni Sel, Winne, Sifort, Pepe -

Magere opkomst voor Boom Boom Pow!

De vierde editie van de urban-avond Boom Boom Pow! op 22 april in Antwerpen had niet de massale opkomst waarop de organisatie had gehoopt. Toch zorgde de Nederlandse rapper Winne voor een geslaagde hoofdact.

maandag 25 april 2011 14:56
Spread the love

De publieke opkomst was opvallend mager in vergelijking met de vorige editie. “Het vlot vanavond niet”, zegt communicatiemedewerker Han Zinzen van Nomadisch kunstencentrum Moussem. “Misschien valt de datum ongelukkig, omdat vanavond in Antwerpen ook het hiphopbenefietconcert voor Gaza aan de gang is.” Maar Zinzen panikeert niet. “De vorige editie met de Nederlandse topartiest Fresku kende een groot succes. We gaan onze communicatie eens op punt zetten.”

Slam poetry en Open Mic!

Boom Boom Pow! begon met slam poetry, een moderne poëzievoordracht, door jongerenstadsdichter Yoni Sel en opkomend raptalent Jasine. Daarna volgde het Antwerpse Represent 2600. Tijdens OpenMic! konden toeschouwers op het podium vrijwillig op een beat rappen. Darius (15) deed voor de tweede maal mee aan Boom Boom Pows Open Mic. “Ik rap over mijn levensrealiteit”, zegt Darius. “Vroeger rapte ik over bitches en geld, maar na een tijd rolde ik daar uit. Deze editie valt wat tegen, vorige keer toen Fresku op de affiche stond, had de zaal meer sfeer.”

Ideale schoonzoon

Na de pauze speelden de Antwerpse rappers Sifort en Pepe. Op het einde liep de zaal leeg, maar de Nederlandse topartiest Winne gaf een geslaagd optreden. Bovendien deelde hij zijn bak met flesjes water uit aan het publiek. “Showtje gedaan in Berchem voor max. 40 man. I treat that shit like I’m in a sold-out Paradiso. #kangewoon”, twitterde Winne na zijn optreden.

“Optreden voor weinig mensen houdt me met mijn voeten op de grond”, vertelt Winne die momenteel aan een nieuw album bezig is. Vroeger rapte Winne in het Engels, maar uiteindelijk schakelde hij over naar het Nederlands. “Met mijn moedertaal leg ik pas echt mijn ziel op de beat”, zegt Winne. De Nederlander heeft het imago van de ideale schoonzoon: hij drinkt niet en gebruikt geen scheldwoorden in zijn teksten. “Ik heb geen behoefte aan alcohol en roesmiddelen, sporten is mijn drug. Ik heb ook geen scheldwoorden nodig, ik wil muziek maken voor iedereen en niemand kwetsen.”

© 2011 – StampMedia – Sander Carollo

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!