Diverse lidstaten van de Europese Unie kampen met een al maar oplopend begrotingstekort en een sterk stijgende overheidsschuld. Die veroorzaakt onrust die zwaar weegt op de economische en financiële stabiliteit van de Europese Unie. Om deze moeilijkheden aan te pakken pleiten steeds meer Europese beleidsdragers, met de Duitse Bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Nicolas Sarkozy op kop, voor meer “economic governance”. Voor een nog sterkere greep van Europa op het beleid van de lidstaten inzake begroting, overheidsschuld en sociaal-economische thema’s.

Nieuws, België, Antwerpen, Crisis, Lokaal, ACV, Europa, Antwerpen, Sociaal, Crisismaatregelen, Sociaal Europa -

Help Heinrich, Hélène, Henry, Heidi …

donderdag 21 april 2011 13:22
Spread the love

Tijdens en vlak na de crisis had iedereen de mond vol van strengere regels voor de financiële markten. Nu horen we daar steeds minder over. De focus ligt nu op Heinrich, Hélène, Henry, Heidi en alle andere Europese werknemers. Zij hebben de crisis niet veroorzaakt maar dreigen haar te zullen moeten betalen! Op 20 april 2011 voerde ACV Antwerpen actie op de Groenplaats voor een sociaal en solidair Europa.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!