Cultuur, De week in muziek -

Luisterpost: De week in muziek 18.04

Nieuws uit het muziekwereldje met een rist downloads, de beste nieuwe releases en een aantal concertaankondigingen. Met Zita Swoon, Fleet Foxes, Loudon Wainwright III, Roger McGuinn, Tamikrest, Pantha Du Prince, Burial, Vetiver…

maandag 18 april 2011 12:38
Spread the love

Downloads

Nik Freitas speelt in de Mystic Valley Band (Conor Oberst) en Broken Bells, maar binnenkort verschijnt zijn eigen (vijfde) cd  ‘Saturday Night Underwater’ en hier kan je alvast een gratis track vinden. Een video vind je hier.

De Britse band Eversham heeft iets met Prog en Post-Rock en het instrumentale gezelschap heeft het voortreffelijke voornemen om elke drie weken (tot september) een gratis song uit te brengen. Vind hier alvast het fijne ‘In Dreams’.

My Morning Jacket geeft dan weer het titelnummer van hun binnenkort te verschijnen cd ‘Circuital‘ weg.

Bill Callahan (Smog) heeft ook nieuw materiaal (‘Apocalypse’) uit en wie nog niet overtuigd is vindt hier de knappe , spartaanse song ‘Baby’s Breath‘. De man speelt trouwens op 21 mei in de Theater 140. Ook de Britse singer-songwriter Fink brengt binnenkort de nieuwe cd ‘Perfect Darkness’ uit. Hier alvast een song als voorsmaakje.

Nog meer aankondigingen: Prefuse 73’s volgende album wordt nu op de Warp-site in de bloemetjes gezet met een mixtape waaraan onder meer Zola Jesus meewerkte. 

Noord-Afrikaanse woestijnrockers Tamikrest brengen binnenkort een nieuwe plaat uit en hier kan je alvast een visueel voorproefje vinden. Binnenkort verschijnt ook een van de meest verwachte releases van het jaar: de nieuwe Fleet Foxes, een video vind je alvast hier.

Toemaatje: check zeker Birds That Change Colour, een jonge band van bij ons die op 1 mei hun eerste cd presenteren. Folky, psychedelisch en interessant.

Concertaankondigingen

Het knappe Amerikaanse gezelschap Vetiver brengt binnenkort een nieuwe cd uit die ‘The Errant Charm’ heet en op 14 juni verschijnt. Drie dagen later speelt de groep in de Botanique. Even daarvoor – op 8 juni- komen The Cave Singers naar de Rotonde in de Botanique.

Bij de sixties denken we niet alleen aan The Beatles, Rolling Stones, The Who of The Kinks, maar ook The Byrds. Hun voorman Roger McGuinn komt op 22 oktober naar de Gentse Handelsbeurs. En nu we toch bij legendarische namen zitten: Loudon Wainwright III, gerenommeerd singer-songwriter en vader van Rufus en Martha Wainwright speelt begin mei liefst drie keer in ons apenlandje: op 2 mei 2011 in de Ancienne Belgique, Brussel, op 3 mei in De Roma, Antwerpen en op 4 mei in de Stadsschouwburg Brugge.

De beste releases van de week

Bill Callahan – Apocalypse (indie/singer-songwriter)

Gabby Young & Other Animals – We’re All In This Together (world)

Crystal Stilts – In Love With Oblivion (indierock)

Adam Hayworth Stephens – We Live on Cliffs (americana, Two Gallants-lid)

The High Llamas – Talahomi Way  (artpop)

Bearsuit – The Phantom Forest (indiedancerock)

The Loves – …Loves You (alt. pop)

Explosions In The Sky – Take Care, Take Care, Take Care (post-rock)

Zita Swoon Group – Dancing With The Sound Hobbyist (instrumental)

Pantha Du Prince – XI versions of Black Noise (electronic met remixen door Moritz Von Oswald, Die Vögel, Hieroglyphic Being, Animal Collective, Carsten Jost, Walls, The Sight Below, Four Tet, Efdemin en Lawrence)

About Group – Start And Complete (met Hot Chip’s Alexis Taylor, This Heat’s Charles Hayward, Pat Thomas en Spiritualized’s John Coxon)

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!