Nieuws, Betoging, België, Israël Palestina, Vittorio Arrigoni -

Verdriet om dood activist tijdens Internationale Dag voor Palestijnse Gevangenen

Verdriet om dood activist tijdens Internationale Dag voor Palestijnse Gevangenen
vrijdag 15 april 2011 18:47

Nauwelijks bekomen van het nieuws over de moord op de vredesactivist Vittorio Arrigoni in Gaza, kwam een zestigtal manifesten samen naar aanleiding van de Internationale Dag voor de Palestijnse Gevangenen. Aan de ingang van de Europese Commissie vroegen ze aan Europa om tussen te komen voor de vrijlating van de gevangenen en de samenwerking met Israël op te schorten.

Volgens cijfers van februari 2011, zitten er nu 5.834 Palestijnen in de gevangenis. De manifestanten vroegen speciale aandacht voor de 36 vrouwen, waaronder 8 moeders, en voor de 221 Palestijnse kinderen tussen 12 en 18 jaar die in Israëlische gevangenissen zitten (Cijfers Defence for Children International, maart 2011).

De manifestanten kloegen aan dat Israël systematisch de Verdragen van Genève schendt in zijn behandeling van de Palestijnse gevangenen.

De Italiaan Vittorio Arrigoni was journalist, schrijver en militant bij International Solidarity Movement (ISM). Hij werd op 15 april dood teruggevonden in de straten van Gaza. Hij was een dag eerder ontvoerd door de islamitische groepering, Salafi Jihadien, en is in onduidelijke omstandigheden vermoord.  Vittorio woonde al drie jaar in Gaza en liet het niet na om telkens de wreedheden van Israël aan te klagen.  Vittorio is auteur van het boek “Rester humain à Gaza : Décembre 2008-Juillet 2009, Journal d’un survivant ».

take down
the paywall
steun ons nu!