Nieuws, Vrijwiligers, Campagne, Vluchtelingen, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Dossier:vluchtelingen -

Vluchtelingen zoeken veiligheid in België

Vluchtelingen zoeken veiligheid in België
dinsdag 5 april 2011 10:25

Dagelijks ontvluchten mensen hun land omdat zijzelf of hun gezin bedreigd worden. Enkele vluchtelingen komen in België terecht en moeten hier een volledig nieuw leven beginnen. Duizenden vrijwilligers ondersteunen de vluchtelingen, luisteren naar hun verhaal en maken hen wegwijs in onze maatschappij.

Op 5 april lanceert Vluchtelingenwerk Vlaanderen haar campagne: ‘De make-over van hun leven. Ongevraagd, toch geslaagd’.

Voor deze campagne vroegen ze vluchtelingen naar hun mening over de Belgen, of ze hier veilig zijn, wat hun lievelingseten is, … Ze vroegen ook aan de vrijwilligers hoe ze hun vrijwilligerswerk beleven, wat ze daaraan het leukste vinden, …

Het werd een verhaal van vluchtelingen die ons beter kennen dan we denken en van vrijwilligers die méér zijn dan begeleiders.

take down
the paywall
steun ons nu!