Reeds tijdens zijn opleiding aan de kunsthumaniora vormde Ferre Grignard een skiffle-bandje. Met succes: amper achttien speelt hij al live op de NIR (voorloper van BRT en VRT) en een jaar later komt hij zelfs op TV (1959). Na een (korte) legerdienst gaat hij in de kunstenaarsbuurt rondom het Conscienceplein wonen. Zijn kunstwerken brengen hem niet voldoende op dus gaat hij bijklussen in de Gard-Civik op de Stadswaag. Hij klimt er geregeld het podium op om te jammen met andere muzikanten. Hij leert er veel bij over jazz en blues muziek, wat een belangrijke invloed uitoefende op zijn later werk.

Nieuws, Cultuur, België, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Fred bervoets, Co Sint Andries, Ferre Grignard -

Tribute to Ferre Grignard

zaterdag 2 april 2011 18:41
Spread the love

In het CC St.Andries te Antwerpen loopt momenteel een expositie over het leven en werken van Ferre Grignard (1939-1982). Ferre was kunstenaar, muzikant en vooral ook dwarsligger. De culturele en maatschappelijke omwentelingen die in de jaren zestig plaatsgrepen waren de setting voor zijn merkwaardige leven.

take down
the paywall
steun ons nu!