Verslag, Nieuws, België -

De seismologen van prins Laurent

Wat deed prins Laurent nu eigenlijk in Congo? Volgens De Standaard was hij op zoek naar Afrikaanse seismologen. Om Afrika te behoeden voor Japanse toestanden? Nee, wel omdat De Standaard een vertaalfout van de VRT overnam.

donderdag 31 maart 2011 16:35
Spread the love

“Laurent maakt deel uit van de stichting CREGT, die hernieuwbare energie promoot, en die zou volgens Legros al door verschillende Afrikaanse landen gevraagd zijn om studies te maken en te kijken hoe zij Afrikaanse seismologen kan helpen om systemen te installeren die het milieu moeten bewaren en de massale ontbossing in Afrikaanse landen te stoppen.”

Dat lezen we in De Standaard. Wat hebben onderzoek naar aardbevingen, hernieuwbare energie, de redding van het milieu en ontbossing met elkaar te maken? Sinds de verschrikkelijke ramp in Japan is niets meer zeker, maar zo ver moeten we het niet zoeken.

De Standaard heeft ‘s middags gewoon naar het VRT-journaal gekeken waar Pierre Legros, de advocaat van prins Laurent het volgende zei:

“Cette asbl a déjà été demandée à faire des missions d’observation et de déterminer dans quelle mesure cette asbl pouvait aider ses homologues africains à mettre sur pied des systèmes qui seraient de nature à préserver l’environnement et éviter une déforestation gigantesque qui se passent dans beaucoup de pays africains.”

‘Ses homologues’ (zijn evenknie) wordt bij de VRT in de ondertitels ‘seismologen’. En zo denkt nu heel het land dat Laurent iets heeft met Afrikaanse seismologen.

De Standaard lachte de voorbije weken al twee keer in een artikel met de foute Japanse vertalingen van de VRT. Zo was er een man die volgens de ondertitels zei: ‘Mijn ouders spoelden weg’ terwijl hij eigenlijk zei: ‘De overgebleven mensen zullen moeten samenwerken’.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!