Besparingen bedreigen dakloze jongeren in New York
Nieuws, Wereld -

Besparingen bedreigen dakloze jongeren in New York

NEW YORK — De Amerikaanse staat New York is van plan te snoeien in het programma voor dakloze jongeren. Vandaag stemt het parlement over de besparingsplannen.

donderdag 31 maart 2011 15:38
Spread the love

In New York City leven bijna vierduizend jongeren op straat, volgens een rapport uit 2008 van de Empire State Coalition of Youth and Family Services. In opvangcentra zijn voor deze groep driehonderd bedden beschikbaar.

Ondanks het kleine aantal bedden, wordt bespaard op dit programma. Zondag bereikte Andrew Cuomo, gouverneur van de staat New York, een akkoord met parlementsleden om flink te snoeien in het programma voor dakloze jongeren, een onderdeel van het plan om het begrotingstekort terug te dringen. Vandaag wordt in parlement van New York gestemd over de besparingen.

De besparingsplannen zijn “onverantwoordelijk”, zegt Carl Siciliano. Hij heeft van de zorg voor dakloze jongeren in New York City zijn levenswerk gemaakt. In 2002 richtte hij daartoe het Ali Forney Centre op.

“We hebben meer bedden en meer steun nodig, maar de steun voor opvangcentra voor weggelopen en dakloze jongeren gaat van de huidige 4,7 miljoen dollar (3,3 miljoen euro) naar 2,35 miljoen dollar (1,66 miljoen euro) – en dan mag niet vergeten dat het bedrag in 2007 nog 6,7 miljoen dollar (4,7 miljoen euro) was.”

Petitie in New York

“Jongeren die kwetsbaar waren vóór deze wet in voege kwam, zullen hierdoor tien keer kwetsbaarder worden”, zegt Rachel Lloyd, directeur en stichter van GEMS (Girls Educational and Mentoring Services). Lloyd, die vroeger zelf dakloos was, noemt de begrotingswet “eng voor iedereen die met jonge mensen werkt, en eerlijk gezegd ook voor jonge mensen die weten wat er op til is.”

Een petitie tegen de besparing leverde al dertigduizend handtekeningen op. “De mensen in de staat New York moeten de gouverneur onder druk zetten zodat hij begrijpt dat dit niet humaan is, het weerspiegelt niet onze waarden als volk”, zegt Siciliano. “Ook al wordt de begroting goedgekeurd, ik zal blijven vechten om financiering te vinden. Ik ben niet van plan op te geven.”

– – – – – – – –
Auteur: Cléo Fatoorehchi

take down
the paywall
steun ons nu!