Nieuws, Cultuur, België, Antwerpen, Jongeren, Lokaal, Stampmedia, Antwerpen, Troef, Aeyc -

Troef! zoekt nog Antwerpse jongerenprojecten

Nog tot 31 maart kunnen jongeren hun project indienen voor de talentenwedstrijd Troef! De deelnemers van deze derde editie krijgen de kans om het project van hun dromen te realiseren.

maandag 28 maart 2011 10:25
Spread the love

Jongeren kunnen nog tot het einde van de maand een Antwerps project indienen bij Troef! Uit alle inzendingen kiest een jongerenjury tien finalisten. Daarna stellen de tien finalisten hun project voor aan een jury met enkele bekende Antwerpenaars.

De jury en het publiek stemmen elk op hun lievelingsproject. De drie uiteindelijke winnaars krijgen vanaf september voor hun projecten één jaar steun van de stad. Bij een jongerenprojectaanvraag verleent de stad slechts eenmalige steun.

Nieuw aan de tweede editie is dat ook jongeren buiten Antwerpen mogen meedoen. Het project zelf moet wel in Antwerpen doorgaan.

Jongeren troef!

Jaarlijks organiseert Antwerpen Troef! Inschrijven kan via de databank of via e-mail. De stad is zich bewust van het papierwerk, dat voor sommige jongeren een drempel vormt.

Daarom kunnen deelnemers die problemen ondervinden contact opnemen, de organisatie helpt hen dan bij het uitschrijven van het project. Troef! wil immers alle jongeren aanspreken. De troevenjacht slaat ondertussen goed aan. Veel jongeren namen uit zichzelf initiatief.

Vorig jaar sleepten vier jongeren subsidies in de wacht, vanwege een ex aequo. Sharon Slegers (22) was één van die vier. Haar project, een Antwerpse studentenradio, ging tijdens het openingsweekend van Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad van start.

“Momenteel verloopt het goed”, zegt ze. “Al is het inhoudelijk nog wat zoeken. We krijgen zeker voldoende steun van de jeugddienst, ook bij problemen.”

Sharon Slegers maakte via Facebook kennis met Troef! Bij haar deelname straalde ze van enthousiasme. “Een studentenstad als Antwerpen had nood aan een eigen studentenradio. Dit jaar hoop ik op een origineel project. Antwerpen mag geen andere steden na-apen, de stad heeft haar eigen behoeften.”

De andere winnaars van 2010 waren de urban danslessen van Sihame EL Kaouakibi (25), Peter Crauwels’ (25) artistiek atelier en Evelien Wouters (25) met een theatervoorstelling door jongeren uit alle Antwerpse wijken.

© 2011 – StampMedia – Sander Carollo

take down
the paywall
steun ons nu!