Lokaal, Stampmedia, Hasselt, Limburg, Iran, Perzisch nieuwjaar -

Perzisch nieuwjaar in Hasselt

HASSELT - Hasseltse feestgangers vierden op 20 maart het Perzische nieuwjaar met de plaatselijke bevolking. Dit jaar gaf de Bahá’í-geloofsgemeenschap de organisatie uit handen aan andere Iraniërs, na religieuze onenigheid.

donderdag 24 maart 2011 17:00
Spread the love

Het feest vindt normaal plaats op de lentewending, als de zon op de evenaar staat. “Het uur en de datum verschillen elk jaar. Daarom vieren we Nawruz bij het begin van de lente”, zegt Louis Franssens, lid van de Bahá’í-gemeenschap.

Getal zeven primeert

“Iran, Koerdistan en Afghanistan vieren op Nawruz de Haft Sin”, geeft Franssens aan. Haft Sin betekent ‘zeven s’en’. Zeven voorwerpen die met de Perzische letter Sin beginnen, komen op tafel. Tarwe, gerst en linzen staan voor wedergeboorte. Het gedroogde zoete fruit van de oleasterboom weerspiegelt liefde. Azijn symboliseert dan weer leeftijd en geduld. Het hele feest staat in teken van de lente.

© 2011 – StampMedia/Xios – Goele Theunis

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!